Образование

Izzi Science for Kids представя своите учители – лъчезарната Албена Качамакова

Izzi Science for Kids представя своите учители - лъчезарната Албена Качамакова

Izzi Science for Kids е ново частно начално училище в София, което през учебната 2019/2020 година ще приеме ученици от предучилищна възраст, 1. и 2. клас. Училището е в процес на регистрация към МОН и акредитация от Cambridge International. Основата на обучението в Izzi Science for Kids ще се изгради с международната програма Cambridge Primary на български и английски език с фокус върху науката.

Училището е заложило на висококвалифицирани педагози, които целодневно ще полагат грижи за малките възпитаници и ще им помагат да усвояват ценни умения. Заедно с тях едни от най-престижните млади учители по природни науки ще адаптират програмата STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary.

В Izzi Science for Kids екипът от учители по наука  вдъхновяват децата към големи детски научни постижения. Здравите основи на програмата и задължителните знания и умения по български език, математика и английски език, както и плавната и прецизна организация на учебния процес са в грижовните ръце на началните педагози. Те са сърдечни, всеотдайни и много опитни специалисти, които идват с отлична подготовка от големи училища и са минали през най-добрите школи в България.

Всяка паралелка в Izzi Science for Kids ще работи с отделен начален педагог, който посреща децата сутрин и е с тях до края на учебната програма за деня. Това ще е човекът, който ще следи изискванията на МОН да бъдат покрити и учебния материал предаден по един по-интересен и лесен за възприемане начин. Също така ще прави интердисциплинарните връзки на български език, ще помага на децата в часовете по наука (ПУК), както и в часовете за самостоятелна работа за по-големите деца.

Днес Izzi Science for Kids представя един от най-слънчевите и лъчезарни хора, които преподават на деца – Албена Качамакова или Бени -начален педагог на ПУК. Бени има над 10 години опит в работа с деца в начална степен на образование и предучилищна подготовка. Нейна страст е планината и често споделя красотата, която е видяла през обектива на фотоапарата си.

Албена Качамакова (Бени): Как описвам себе си?

„Да бъда учител за мен не е просто професия… Мисля, че го нося в себе си. Може би от прабаба ми, която е била учителка по руски език и география в малкото градче Лясковец. От там идва и фамилията ми.

Но децата не ми говорят на г-жо Качамакова, а се обръщат към мен като приятели, кратко и неформално Бени.

Опитвам се да създам по-близка връзка с тях, да разбера техните нужди, емоции и интереси.

Винаги съм се стремяла да помагам на децата да открият своите силни страни, да съхранят любопитството си и да опознаят света около нас, но и вътрешния си такъв.

След като завърших педагогика в Софийски университет започнах да работя с деца по различни проекти и образователни системи.

Около три години бях Монтесори учител в Casa dei bambini. Именно там разбрах колко е важно децата да имат избор и свобода, за да израснат отговорни и съзнателни личности, да изградят самоувереност, но и самоконтрол.

Намирам смисъл и радост в работата ми като учител. Ежедневието ми винаги е изпълнено с предизвикателства и приключения с малките откриватели.

Мисля, че всеки трябва да обича това, което прави и да го прави с любов.

И това е, което правя и аз ❤️“

Izzi Science for Kids вече обяви стъпките за кандидатстване през учебната 2019/2020 година за ученици от предучилищна възраст, 1. и 2. клас. Страхотният екип от професионалисти на училището е изготвил 3 лесни и забавни стъпки за прием. Като най-важното е, че децата няма да бъдат изпитвани и няма да правят тестове, а ще се търси творческо прилагане на знания и кандидатстването ще се превърне в приятно игрово преживяване за малките ученици.

Тук може да видите конкретните стъпки за кандидатстване в Izzi Science for Kids

Екипът на училището организира нова среща на учители с родители на 17 март в 17 ч. след предварително записване на [email protected]

Повече информация може да намерите на сайта на училището – http://izzi.academy/

Може да ги последвате във Facebook – https://www.facebook.com/izzi.science

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!