HUAWEI P20 Pro
Смартфони

Huawei влиза мощно сред премиум смартфоните с модела P20 Pro

В края на март Huawei представи в Париж дългоочакваните нови смартфони от висок клас Huawei P20 и P20 Pro. Флагманът P20 Pro идва с първата в света тройна Leica камера. Под капака на китайския звяр се намира 8-ядрения процесор Kirin 970. Той е с изчислителен блок с архитектура на невронна мрежа (NPU) и нов интерфейс EMUI 8.1, базиран на Android™ 8.1, за бърза и гладка работа със смартфона. Р20 е с 4GB RAM, а звярът P20 Pro е 6GB RAM. И двата модела са със 128 GB флаш памет.

HUAWEI P20 Pro

Huawei P20 и P20 Pro също така разполагат с FullView дисплей (5,8-инчов за P20 и 6,1-инчов за P20 Pro), с ултра тънки рамки и впечатляващи съотношения на екрана към тялото, както и дисплей, който безпроблемно се слива със заоблените краища за удобно задържане в ръка.

Тройната Leica камера е с най-високия брой пиксели в смартфон индустрията до момента – конфигурацията се състои от 40-мегапикселов RGB сензор, 20-мегапикселов монохромен сензор и 8-мегапикселов сензор с телеобектив. Камерата интегрира и сензор за цветната температура за по-добро възпроизвеждане на цветовете.

Huawei P20 надгражда предшественика си P10 с изцяло нова двойна Leica камера с 12MP сензор с размер на пиксела до 1,55 μm и 20-мегапикселов монохромен сензор, подобрявайки способността на устройството да заснема кадри при ниска осветеност при съответните настройки. В допълнение, и двата модела поддържат стабилизация по шест оси и режим на бавно движение (slow motion) с 960 кадъра в секунда за ясни и детайлни кадри. В режим Ultra Snapshot, устройствата могат да улавят кадри за по-малко от 0,3 секунди чрез двойно натискане на бутона за звука, дори при изключен екран.

Huawei P20 и P20 Pro разполагат с 24-мегапикселова предна селфи камера с вградена функция с изкуствен интелект за разкрасяване и 3D портретно осветление – резултатът са красиви селфита с автоматични корекции на тена на кожата, деликатно очертани детайли на лицето и реалистично предаване на 3D сцената.

HUAWEI-P20

Моделите идват и в нови модерни цветове – Twilight и Pink Gold, постигнати чрез нанасянето на няколко слоя NVMC оптични покрития под стъклените панели, така че светлината се пречупва на повърхността и създава плавна промяна в цветовете на корпуса, от поразително синьо до ефекта на северното сияние. И двата модела ще бъдат предлагани също в цветовете Black и Midnight Blue.

Етикети: