spam call
Смартфони

Google ще препраща спам обажданията директно на гласова поща

Phone app e стандартното приложение на Google за телефонни разговори. То е базово инсталирано на смартфоните Pixel, Nexus и всички устройства с операционна система Android One. От 2016-а компанията се опитва да се справи със спамърските обаждания целящи промотиране на продукти. До няколко седмици ще бъде въведена нова функционалност, която директно ще запраща подобни позвънявания на гласовата поща без въобще телефонът на потребителя да е звъннал, съобщава сайта 9to5google.com.

До сега Google оцветяваше в червено подобно входящо обаждане и изписваше под номера Suspected spam caller. Разбира се, тази услуга е по-популярна извън пределите на България. Защото у нас все още компанията не е успяла да отсее, кои точно обаждания са с цел нежелана реклама. Но и по света играта е на котка и мишка. Колцентровете от които идват подобни обаждания постоянно сменят номерата си и се надлъгват със системата.

Въпреки това, Google са се заели да направят следващата крачка. Според тях е много по-добре потребителят да не бъде въобще прекъсван заради подобно позвъняване. За това отбелязаните телефони, които произвеждат сам и агитация директно ще бъдат препращани на гласова поща. Потребителя ще получи само известие за пропуснат разговор, но не веднага, а когато влез в историята на разговорите си. Така хората няма да бъдат обезпокоявани по време на работния ден.

За всички, които не са с Pixel, Nexus или смартфони с операционна система Android One приложението може да бъде свалено от Google Play.

Етикети: