Gmail се променя - ще има поверителен режим и заключени с парола писма
Photo: The Verge
Технологии

Gmail се променя – ще има поверителен режим и заключени с парола писма

Gmail върви към сериозна промяна. Първо ще бъде обновен дизайна на web визията. И второ предстоят доста промени по функционалността на самата поща. Ще бъдат добавени нови възможности за контрол над изпратените писма. Едно от основните нововъведения е, че Gmail ще разполага с поверителен режим. При него получателят на мейла няма да може да го препраща към други хора, съобщава сайтът The Verge.

Също така, ще е ограничено копирането на съдържанието в мейла, принтирането му или запазването на компютъра. Разбира се, никой не може да ви ограничи да снимате екрана, ако е толкова наложително да имате копие на писмото.

Новата версия на Gmail ще дава възможности за бърз отговор, отлагане на писмо за по-късно четене и нов страничен бар, на който ще има календар за по-бързо организиране на задачи и събития.

Друга много важна промяна е въвеждането на заключени имейли, които ще изискват парола за да бъдат отворени. Тя ще достига до потребителя чрез СМС. Новата версия въвежда срок на годност на някои писма. Когато изпратите мейл той да се самоизтрие, ако не бъде отворен до определено време.

Всички тези благинки ще са в огромна помощ особено на бизнес потребителите. Така контролът върху служебната поща ще е по-голям и информацията ще е по-добре защитена. Някои от нововъведенията доста приличат на екстрите разработени от мейл клиентът на Microsoft – Outlook.

От Gmail обещават, че новата версия ще стигне до потребителите до няколко седмици. Но на 8 май има конференция Google I/O 2018, така че това може би ще е момента, когато ще бъдат обявени всички промени по дизайна и функционалността на пощата.

Етикети: