Facebook ще позволи на потребителите на Messenger, Instagram, и WhatsApp да си пишат помежду си
Технологии

Facebook ще позволи на потребителите на Messenger, Instagram и WhatsApp да си пишат помежду си

Facebook притежава три от най-използваните платформи за комуникация Messenger, Instagram и WhatsApp, за това компанията планира да направи връзката между тях още по-силна. Подчинените на Марк Зукърбърг работят по възможността потребителите да могат да си пишат помежду си. Така ще е възможно от Messenger директно да се изпрати съобщение в WhatsApp или Instagram, съобщава The New York Times.

Това не означава, че те ще се слеят в една платформа официално (защото ще предизвика огромен скандал в САЩ), но със сигурност ще трябва да се унифицират в техническо отношение. От Facebook обясниха, че всяко от приложенията ще продължи да си работи самостоятелно.

В изявление от Facebook обявиха, че това което компанията и потребителите искат е приложенията за комуникация да са бързи, опростени, надеждни и лични. „За това работим върху нашите продукти за съобщения, които ще бъдат изцяло криптирани и сигурни, така че на хората да бъде по-лесно да комуникират с приятели от различни мрежи. Както се очаква, предстои дълъг процес с много дискусии и дебати, докато изгладим детайлите как ще заработи новата система.“

Разбира се, възможността потребителите от различните платформи да комуникират помежду си, ще позволи на Facebook да задържи още повече хора ангажирани с техните продукти. Това ще гарантира нов скок и нови възможности за рекламиране между различните приложения. Ударът ще бъде голям и за основните конкуренти Apple’s iMessage и услугите за съобщения на  Google.