Drumi – мобилна пералня работеща без ток
Технологии

Drumi – мобилна пералня работеща без ток (видео)

Мечтата на студента – чисти дрехи. Трудно се постига при липса на пералня, а на ръка нещата не са винаги розови (или стават розови, ако ги перете заедно). Е, драги студенти, които разбирате от всичко в живота и сте наясно колко добре ще се справяте без да живеете с родителите си, на помощ идва най-новата версия на пералната машина. Drumi е мобилна пералня, която не ползва ток, а крак. Нещо като степер, но пере потта, а не я предизвиква.

https://static.wixstatic.com/media/65c8af_f1868e9b8f9a47d9ab264c2e534c052e~mv2.gifТова е проект стартирал своето финансиране през indiegogo.com в началото на 2016-а. Там набързо събира 224% от търсеното финансиране или 301 000 долара. От тази година продуктът е готов и се доставя на крайните потребители. Drumi е на компанията Yirego и може да се похвали със завиден дизайн на нещо толкова старо и използвано. А идеята е проста – малък барабан се завърта много бързо при натискане на педала с крак. Така два пъти по 2 минути въртене с вода и 1 минута без вода за изцеждане са достатъчни за чисти дрехи.

Целта на Yirego е да направят пералня, която хем е без ток, хем е мобилна и бърза. За 5-6 минути едно зареждане е готово за простиране. В барабана се побират 2,2 кг дрехи и се изразходва само между 5 и 10 литра вода. Това е доста пестеливо.

Удобството е несравнимо на места, където трудно може да се обзаведете с пералня, а прането на ръка не е мечтаната опция. Drumi е достатъчно малка, за да си я пренасяте с колата. Дори и на къмпинг няма какво да ви спре да я ползвате. За разлика от конкурентните варианти, където въртенето е с манивела и с ръка, решението за използване на крак улеснява нещата.

Drumi – мобилна пералня работеща без ток

Етикети: