Образование Технологии

BASF стартира в България безплатно образователно уеб приложение за извършване на химически експерименти у дома

BASF стартира в България безплатно образователно уеб приложение за извършване на химически експерименти у дома

BASF стартира Lab-Free Chemistry – безплатно онлайн уеб приложение, чрез което гимназисти и ученици от началните училища в България ще могат да учат химия, като извършват безопасни и забавни експерименти в домашни условия.

Експериментите са безопасни, лесни за следване и изпълнение, с модерен и удобен за младите хора дизайн, като същевременно стимулират паметта на учениците. Интуитивният интерфейс на уебсайта има за цел да компенсира реалистичния чар на лабораторните упражнения. След успешно завършване на нивата, учениците имат възможност да получат сертификат „BASF Lab-Free Chemistry“. Образователната платформа е оптимизирана както за стационарни, така и за мобилни устройства и може да бъде достъпна чрез уебсайта www.labfreechemistry.com/bg

Този проект е част от научната програма Chemgeneration на BASF, която обучава ученици от гимназиите и началните училища с интерактивни STEM презентации и експерименти, свързани с концепциите за устойчивост и кръгова икономика.

Както и през предходните години, програмата обхваща страните Австрия, България, Чехия, Хърватия, Гърция, Унгария, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения, а съдържанието е достъпно на 11 езика, включително и на английски.

Интерактивният начин на обучение се практикува от BASF от 2011 г. в известни образователни институции като институти и университети, но по време на пандемията от Covid-19 програмата се провеждаше онлайн.

„Изключително сме горди от начина, по който тази година е създадено приложението „Lab-Free Chemistry“ – концептуално, съдържателно и естетически. Със сигурност ще привлече много ученици, особено поради своята всеобхватност. Ние обобщаваме всичко, което по същество представлява „Chemgeneration“ през последните 10 години“, каза Андреас Лиер, управляващ директор на BASF за България.