ASUS показа два нови лаптопа в България и пуска паспорти за запалени геймъри
©MediaBricks.bg
Технологии

ASUS показа два нови лаптопа в България и пуска паспорти за запалени геймъри

ASUS представиха пред българска публика два от новите си супер лаптопи. ZenBook Pro 15 и ROG Strix Scar II смело влизат в елита на своите класове. Първият е за работа, който е не само с добър екран и производителност, но и прави революция при тъчпадовете. Той е оборудван с екран, който допълва работния плот на дисплея. А вторият лаптоп е наследник на геймърските традиции на ASUS и тяхното семейство Republic of Gamers – ROG.

Като споменахме феновете на игрите трябва да отбележим и новата инициатива на компанията. ASUS вече ще издават паспорти. Не са истински и няма да може да пресичате политически граници с тях, но ще станете част от семейството на ROG. Идеята е всеки потребител закупил лаптоп от серията ROG след 1 юни тази година да получи подобен паспорт. С него освен да трупате точки с покупки ще може да присъствате на специални събития на компанията организирани за феновете на игрите. Също така ще имате достъп до брандирани продукти срещу натрупаните точки.

ASUS показа два нови лаптопа в България и пуска паспорти за запалени геймъри
©MediaBricks.bg

Но, да се върнем на лаптопите. ASUS са кръстили своята иновация в ZenBook Pro 15 – ScreenPad. С него ще може да управлявате различни програми и да го използвате като втори екран. Някои програми вече имат допълнителна функционалност към него като например Word изкарва инструментите си под палеца ви за по-бърза работа. В YouTube ще може да скролвате видеата или силата на звука директно без да трябва да сменяте текущия прозорец на екрана. Под капака компанията е сложила процесор Intel Core i9, видео – NVIDIA GeForce GTX 1050, и 16GB RAM (поне за сега). Разбира се, като всеки ZenBook и този се стреми да е тънък и олекотен. Екранът е 15,6 инча с резолюция 4K, като рамката му е супер тънка и реално е с габарити по-малки от стандартен лаптоп от 15 инча. У нас цената на това работно бижу ще бъде около 2 900 лева.

ASUS показа два нови лаптопа в България и пуска паспорти за запалени геймъри
©MediaBricks.bg

В другата преносима компютърна конфигурация ASUS отново са спретнали мощна геймърска машина. ROG Strix SCAR II идва с процесор Core i5 или i7, 512GB SSD, 32GB RAM, и видеокарта NVIDIA GeForce GTX 107. За да се забелязва от далеч серията ROG няма как да мине без зрелищно осветление –  на клавиатурата, на гърба и отпред. Този път дори и WASD клавишите са прозрачни, за да се отличават и като визия и като усещане. Разликата, която ASUS прави спрямо другите лаптопи наблъскани с мощни процесори и графични карти е охлаждането. Новата им система разполага с вариант да отвежда прашинките в отделен въздушен поток от токи, който отива към радиаторите. Така лаптопът ще остане по-дълго време чист и ще работи бързо и безаварийно. Цената на ROG Strix SCAR II в България ще бъде около 2 500 лева.

Етикети: