Apple представи новите iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max на цени от 1600 до над 3000 лева (видео)
Смартфони

Apple представи новите iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max на цени от 1600 до 3000 лева (видео)

На 10 септември на едно от най-очакваните технологични събития за годината Apple показа официално новите модели iPhone. Компанията залага отново на три модела – достъпен (за представите на Apple) – iPhone 11 и премиум – iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Новите смартфони ще са в предварителна продажба от 13 септември, а в магазините ще бъдат от 20 септември. Цените за Европа без договор с оператор започват от 1600 лева за iPhone 11 и достигат максимално 1649 евро (почти 3300 лева) за iPhone 11 Pro Max с 512 GB памет.

Въпреки, че звездното събитие се проведе в Steve Jobs Theater липсваше атмосферата, която Стив Джобс носеше на тези представяния. Липсваше онзи момент, когато публиката вижда нещо ново, което никой друг конкурент все още не беше достигнал. Трите модела iPhone със сигурност са най-добрите, които Apple някога са правили, но тънката сянка, че компанията тича след конкуренцията вместо да води към нови достижения, се прокрадваше от време на време на сцената.

Тази година компанията отново се връща на арабските цифри – и трите нови модела са номер 11. Базовият и най-достъпният iPhone се казва просто iPhone 11. А премиум смартфоните на Apple този сезон ще носят едно Pro в името си – iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Нещо, което вече сме виждали и при други производители.

Apple представи новите iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max на цени от 1600 до над 3000 лева (видео)

iPhone 11 е моделът с двойна камера, който ще се предлага в доста богата цветова гама. Дисплеят му е 6,1 инча и са го кръстили Liquid Retina. Гърбът е стъклен, а рамката алуминиева. Apple обявиха, че стъклото му е най-здравото сред всички смартфони.

Задната двойна камера на iPhone 11 има два 12МР сензора – един главен и един ултраширок. И както е модерно за този сезон при мобилната фотография и тук има режим на нощни снимки.

При предната камера компанията се е постарала да въведе нов термин – Slofies или с други думи – видеоселфита на забавен кадър.

Процесорът и при трите модела е A13 Bionic и отново е най-добрият, който Apple са правили. Подчинените на Тим Кук са заложили доста на производителността. Новите модели ще се справят лесно с тежки игри и работа с видеообработващи програми директно на телефона.

Друго общо между тях и едно от основните рекламни послания на компанията са, че iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max са водоустойчиви. 11-ката е до 2 метра, а 11 Pro и 11 Pro Max – до 4 метра за 30 минути. Тук отново Apple наваксва спрямо конкуренцията.

Apple представи новите iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max на цени от 1600 до над 3000 лева (видео)

В премиум моделите на компанията за година напред iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max се залага основно, че притежават тройна основна камера. И трите сензора са 12МР съответно – основен, телеобектив за увеличение и широкоъгълен. Всеки един от тях може да записва видео в 4K резолюция и 60 кадъра в секунда. Apple доста са се постарали да направят силно впечатление с възможностите на задната камера. Освен със снимки в нощен режим е заложено доста и на видеото, защото качеството, което обещават е почти професионално.

Дисплеят на двата модела носи името Super Retina XDR и идва в 5,8 инча за iPhone 11 Pro и 6,5 инча за iPhone 11 Pro Max.

Apple представи новите iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max на цени от 1600 до над 3000 лева (видео)

На гърба Apple са заложили на стомана и здраво стъкло, като доста упорито рекламират, че новите модели ще са издръжливи на падания.

Компанията е направила промени и в лицевото разпознаване, като го е направила по-бързо и се активира и под ъгъл. Работено е и върху живота на батериите. От Apple обещават, че те ще издържат на цял ден усилено използване. Спрямо миналогодишните модели издръжливостта е увеличена от 2 до 4 часа.

В следващото видео може да виците цялото събитие на Apple от 10 септември: