Наука Образование

17 млади учени завършиха обучението „Предприемачи в науката“, предстои им конкурс за 30 000 лева стипендия

17 млади учени завършиха обучението „Предприемачи в науката“, предстои им конкурс за 30 000 лева стипендия

„Дойдоха учени, тръгнаха си предприемачи“ – това е есенцията от второто издание на обучението „Предприемачи в науката“ на фондация „Карол Знание“. 17 докторанти, асистенти и главни асистенти получиха своите сертификати за успешно завършване на програмата. От средата на септември до 27 ноември всяка сряда за тях фондация „Карол Знание“ беше лаборатория за предприемачески знания и умения.

Близо 20 лектори и ментори ги въведоха в теорията и практиката, разказваха успешни и не чак толкова успешни поучителни бизнес истории, развиваха уменията им за презентиране пред инвеститори.

Финалната лекция беше на основателя на фондация „Карол Знание“ г-н Станимир Каролев, който поиска от участниците същото, като в първото издание миналата година – да го направят щастлив с успеха си. Всеки от предприемачите в науката си тръгна със собствен екшън план в три точки, за да продължи да работи по проекта си и след програмата.

14 от участниците в обучението ще участват в конкурса „Предприемачи в науката“ на 12 декември с бизнес проекти, базирани на научната им работа и развити по време на програмата. Наградата в конкурса е стипендия от 30 000 лева.

17 млади учени завършиха обучението „Предприемачи в науката“, предстои им конкурс за 30 000 лева стипендия

Предприемач в науката за първи път стана д-р Иван Лютаков, докторант в Медицинския университет в София и лекар в ИСУЛ. Той разработва миниробот за неинвазивни изследвания.