10 предимства на професионалната геймърска мишка
Технологии

10 предимства на професионалната геймърска мишка

Случвало се е с всички нас. Влюбваме се във видео игрите, започваме да играем, уж просто за развлечение, но в даден момент осъзнаваме, че искаме нещо повече – да ставаме все по-добри. И това е напълно нормално, защото в човека винаги е било заложено да се състезава с останалите, независимо по какъв начин.

Без значение дали играете Fortnite, Overwatch или League of Legends, вероятно вече сами сте разбрали, че максималната прецизност може да бъде от решаващо значение във всеки един момент. В подобни игри успехът може да бъде на части от секундата разстояние, но ако гейминг периферията ви не струва, вашият опонент получава ценно предимство.

Днес ще си говорим за професионалните геймърски мишки и защо е важно да разполагате с нещо наистина качествено, за да не саботирате самите себе си. Представяме ви десет причини, които ще ви убедят, че професионалната гейминг периферия винаги е за предпочитане.

По-добра издръжливост

Производителите на геймърски мишки са наясно, че вероятно възнамерявате да ги използвате доста по-често и интензивно от нормалното. Именно поради това, този тип мишки са създадени по начин, гарантиращ им по-дълъг живот и по-добра издръжливост.

Комфорт и ергономични предимства

Когато предстои да прекарате часове пред монитора, вероятно бихте искали и вашата мишка да е достатъчно удобна, за да не изпитате дискомфорт, използвайки я. Добрите геймърски мишки имат специално проектиран дизайн, позволяващ ви да се чувствате максимално добре от ергономична гледна точка.

Допълнителни бутони за повече функционалност

Ако сте амбицирани да бъдете сред най-добрите в играта, която играете, трябва да сте способни да действате максимално бързо и продуктивно, що се отнася до контролите. Колкото по-лесно давате определени команди, толкова по-добре за вас. Поради това геймърските мишки са оборудвани с допълнителни бутони, благодарение на които можете да си създадете полезни шорткъти към важни команди.

По-добра прецизност и точност

Особено в игрите, развиващи се на висока скорост, или изискващи прецизност до милиметър, вашата точност е от решаващо значение. Професионалните геймърски мишки са създадени с нужното внимание към този детайл, като с тях пътят ви до следващия хедшот е с една идея по-кратък. Основна причина за това е висококачественият сензор, с който разполагат, различаващ ги от обикновените оптични сензори на “базовите” мишки.

Собствен софтуер за максимална персонализация

Ако все още не вярвате, че гейминг мишките са нещо съвсем различно, тук е моментът да ви кажем, че някои от тях пристигат дори със собствен софтуер за максимално прецизни настройки. Благодарение на него, можете да извършите всякакви корекции, като например профила на осветяването, функциите на бутоните и стойностите на DPI (чувствителността на мишката).

Говорейки за DPI…

DPI стойностите са от съществено значение за геймърите, а професионалните мишки позволяват те да бъдат контролирани и “нагаждани” според ситуацията. Ако играете шутър от първо лице, например, има голяма разлика между начина, по който използвате различни типове оръжия. Така независимо дали сте оборудвани със снайпер или автомат, смяната на DPI стойностите ви позволява да направите корекция по всяко време.

Регулиране на тежестта

Точно така – производителите на геймърски мишки за помислили дори и за това. Може би често сте се улавяли, че дадена мишка ви е твърде лека или твърде тежка. При професионалните геймърски мишки теглото подлежи на корекция според личните ви предпочитания. Благодарение на това, вие бихте могли да откриете оптималния баланс за себе си.

Не се изключват

Сигурно сте забелязали, че стандартните мишки се изключват, за да пестят енергия, когато не са използвани за определен период от време. При геймърските мишки това не се случва, което може да ви спаси от неприятна ситуация по време на игра, когато се е наложило да се отдалечите от екрана.

Изглежда доста по-добре от обикновената мишка

Признаваме, че е леко повърхностно, но след като вече изброихме техническите предимства на геймърските мишки, защо не засегнем и превъзходството им от естетическа гледна точка? Няма никакъв спор, че геймърските мишки изглеждат далеч по-готино от стандартните такива. Различните компании предлагат все по-атрактивни дизайни, знаейки, че повечето хора се радват не само на функционалността, но и на естетиката. Ако целите да имате възможно най-яко изглеждащата компютърна конфигурация, няма как и мишката ви да не е нужното ниво, нали?

В заключение: просто няма нищо по-добро за гейминг

Няма абсолютно никакъв начин, по който един човек би могъл да се аргументира, че стандартните мишки са по-добри за гейминг от професионалните такива. Не бихте сложили волан от обикновен автомобил в болид от Формула 1, нали? Геймърските мишки са не просто предазначени за геймъри, те са създадени от такива. Което означава, че всяка една тяхна функционалност е заложена с ясна цел и идея. Професионалните гейминг мишки са по-скъпи от обикновените, но в случая това е инвестиция, която си струва. С времето сами ще се уверите, че по-качествената периферия ще ви направи и по-качествен играч. Останалото е въпрос на тренировки и развиване на уменията, които вече сте усвоили.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!