Образование

Школата за програмиране Logiscool подготвя хиляди деца да бъдат успешни в дигиталното бъдеще

– На колко години си?
– 12.

– Какво правиш в момента…?
– Просто програмирам моята 43-та компютърна игра.

– Леле, това не е ли трудно да се направи?
– Когато започнах курсовете Logiscool, нямах представа колко лесно и забавно може да бъде програмирането!

Това са отговорите на Дейвид, който посещава курсове по програмиране в една от 16-те държави, в които работи школата Logiscool от повече от 5 години. Майка му – Ева, е съгласна, че „Logiscool е приятелски иновативен образователен център, в който децата лесно могат да научат много неща, които ще бъдат от съществено значение в тяхната зряла възраст.“

Тези дни медиите са пълни със статии за дигиталното бъдеще. Всички са съгласни, че ще има повече „AI“, повече роботи и че утре ще бъде пълно с работни места, които не съществуват днес.

„Още през 2014 г., когато Logiscool започна работа, ние бяхме сред първите, които разбраха, че много скоро програмирането ще е най-важното знание за бъдещето. Децата растат с електронни джаджи в ръцете си и трябва да се научат как мислят компютрите, те трябва да станат създатели на технологии, а не просто да бъдат пасивни потребители “, каза д-р Анита Бройер, съосновател и изпълнителен директор на Logiscool. „Ние помагаме на десетки хиляди деца и тийнейджъри да бъдат по-успешни в дигиталното бъдеще“.

Децата в Logiscool се учат да програмират, като изграждат компютърни игри, които обичат. Това експериментално образование им дава умения, които не получават в редовните училища. Освен овладяването основните принципи на компютърното програмиране, те се научават и на най-важните умения на бъдещето: логическо и алгоритмично мислене, решаване на проблеми, толерантност към неуспеха, разбиране на сложни математически концепции и др.

Поради факта, че е първия двигател в ИТ индустрията, Logiscool стана не само световен експерт в областта на франчайзинг-образованието по програмиране, но въз основа на огромния си и ценен опит, те разработиха и най-добрата съществуваща платформа за обучение по програмиране.

„Има безплатни образователни платформи за програмиране. Ние също ги използвахме в самото начало, но много скоро разбрахме техните недостатъци, така че всъщност продължихме и стигнахме доста далеч “, каза Гюла Цитари, съосновател и директор стратегическо развитие на Logiscool. „Разработихме уникална платформа, която не е предназначена за обучение, а за преподаване. Платформа, която не е твърде сложна за начинаещите и не е скучна за напредналите. Нашата платформа е в състояние винаги да се приспособява към възрастта и нивото на умения на децата, така че да увеличи максимално нивото на удовлетвореност, най-важният ни ключов индикатор за изпълнение (KPI).“

„Децата винаги са честни, когато казват своето мнение, така че за нас е абсолютно задължително да излизат от всеки урок широко усмихнати! Ето защо повечето от тях се завръщат година след година в популярните ни след-училищни курсове и ваканционни лагери”, казва Анита.

А знаете ли, че Logiscool прави зимни лагери за програмиране? Още сега може да запишете деца от 2. до 8. клас, които да се докоснат до света на програмирането на Logiscool на техния зимен лагер от 2 до 4 януари – тук .

Още информация за първата българска учебна зала на Logiscool в София и записвания може да намерите тук:

https://www.logiscool.com/bg

https://www.facebook.com/Logiscool.Bulgaria/

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!