Образование

ЧОУ Izzi Science for Kids стартира приема си за следващата учебна година с конкурс за деца, които ще бъдат ученици от 2. до 6. клас

ЧОУ Izzi Science for Kids стартира приема си за следващата учебна година с конкурс за деца, които ще бъдат ученици от 2. до 6. клас

ЧОУ Izzi Science for Kids, с двуезична програма и изучаване на природни и обществени науки, открива свободни места за деца, които от септември 2021 г. ще бъдат ученици от 2. до 6. клас. Кандидатите трябва да се включат в конкурс, който училището организира в последните уикенди на април и май. Освен че ще трябва да покажат знания по български език, математика, английски език и „Човекът и природата“, участниците в конкурса ще могат да усетят и част от атмосферата в Izzi Science for Kids. Те ще имат възможност да се включат в занимателен час по физика в научната лаборатория на училището и в забавни спортни игри на открито в слънчевия двор или в спортния салон.

За следващата учебна година Izzi Science for Kids разкрива по 10 свободни места за всяка възрастова група от 2. до 6. клас. За най-добре представилите се на конкурса през април и май са предвидени пълни или частични стипендии. Всички одобрени кандидати ще получат  възможност да опознаят още по-добре училището отвътре, като участват в две безплатни седмици от лятната програма на Izzi Science for Kids през август 2021 г.

ЧОУ Izzi Science for Kids предоставя двуезично обучение и следва академична програма с фокус върху природните и обществените науки. Екипът на училището следва, но и надгражда, задължителните образователни стандарти на МОН. Подготовката по основните предмети като български език и математика е фокусирана върху стабилното усвояване на знанията и подкрепата в развитието на децата като грамотни, четящи и логично мислещи млади хора. Учебният ни подход, който учителите прилагат, е евристичен (question-based classroom), а озарените лица на учениците в края на часа са ясно потвърждение, че урокът е бил интересен, разбран с лекота и добре запомнен.

В началото на месец април ЧОУ Izzi Science for Kids официално се присъедини и към глобалното семейство на училищата, акредитирани от Cambridge Assessment International Education. Този успех предоставя на учениците в Izzi Science for Kids възможности за обучение на английски език, което е фокусирано върху развиване на техните индивидуални способности и върху усвояването на широк спектър от разнородни знания и умения в спокойна и стимулираща среща.

Училището разполага с две напълно оборудвани научни лаборатории, в които децата още от най-малките класове имат ежедневни занимания. Освен теоретично познание за природните сили, Вселената и връзките между отделните науки, децата от всички класове имат време за практически задачи. Изготвят разнообразни макети, подготвят и се включват в експерименти и дългосрочни проекти, чрез които научната логика преминава през ръцете им и остава по-трайно в съзнанието им.

Обучението в Izzi Science for Kids залага и на връзките между отделните предмети, за което спомага опитът и добре разработената програма на Cambridge International. Освен часовете по наука, вече стабилно заложени в ежедневието на децата, училището следва и програмите на Cambridge Primary и Cambridge Lower Secondary по математика, английски език и дискусионни занимания, обединени под названието Global Perspectives.

Всички подробности за конкурса и приема във 2.- 6. клас можете да откриете тук: https://izzi.academy/admission-2-6-grade/   

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!