Образование

ЧНУ Izzi Science for Kids обяви нов кръг за кандидатстване за учебната 2019/2020 година

ЧНУ Izzi Science for Kids обяви нов кръг за кандидатстване за учебната 2019/2020 година

Новото частно начално училище в София Izzi Science for Kids обяви, че започва втори кръг за кандидатстване през учебната 2019/2020 година за ученици от предучилищна възраст, 1. и 2. клас. Училището е с двуезично обучение на български и английски с фокус върху науката, като за целта адаптира международната програма Cambridge Primary.

Страхотният екип от професионалисти на Izzi Science for Kids е изготвил 3 лесни и забавни стъпки за прием. Като най-важното е, че децата няма да бъдат изпитвани и няма да правят тестове, а ще се търси творческо прилагане на знания и кандидатстването ще се превърне в приятно игрово преживяване за малките ученици.

Ето конкретните стъпки, обявени от Izzi Science for Kids:

 1. Условие за прием в нашето училище е разработване и представяне на детски научен проект.
 • Тема: Светът около мен; Моята мечта; Моят герой или най-важното научно откритие, направено или предстоящо.
 • Задачата е физически да се визуализират идеите чрез изработването на триизмерен предмет от материали по избор: хартия, пластилин, Lego, дърво, картон, метал и други подръчни материали.
 • Целта ни е да видим как детето възприема света около себе си и какво счита за интересно.
 • Критерий за оценка е Вашата ангажираност, самостоятелност в изработката и креативност. Проектите няма да бъдат оценени по красота или академичност.
 • Срокът е 1 седмица до 31 март. Проектите се предават под формата на имейл със снимки и много кратко описание какво е направено.
 • Всички деца, изпратили снимки на своите проекти, ще бъдат поканени на среща в нашето училище на 1 април по ред на получаване на проектите и съобразно с възрастовите групи.
 1. Децата ще донесат и представят своите проекти и ще разкажат защо са важни за тях.
 • Нашите начални педагози са организирали за децата приятни занимания с книжки и забавна математика.
 • В края на престоя децата ще се включат в състезателна игра по групи.
 • Целта ни е да проверим нивата на грамотност и поведението на децата в група и в динамична игра.
 • Критерият за оценка е ниво на грамотност, адекватно за възрастта на детето.
 • На срещите ще присъства психолог.
 • Престоят на децата ще продължи не повече от 1 час и 30 минути. Родителите са добре дошли да изчакат и да разговарят с нас.
 1. Всички деца, които са потвърдили интерес, ако преценим необходимост ще се включат в забавна научна работилница на 7 април.
 • Целта ни е да проверим уменията им да работят в екип както и да следват предварително зададени инструкции и правила за безопасност (в научната лаборатория това е много важно).
 • Престоят на децата ще продължи не повече от 1 час и 30 минути. Родителите са добре дошли да изчакат и да разговарят с нас.
 • В рамките на няколко дни ще изпратим резултатите.

До 15 април ще бъдат обявени имената на всички приети деца, които са кандидатствали.

Следващ кръг на прием на нови проекти ще стартира на 15 април и ще следва същият алгоритъм. Родителите ще бъдат информирани своевременно колко свободни места за кои възрастови групи са останали.

Училището е заложило на висококвалифицирани педагози, които целодневно ще полагат грижи за малките възпитаници и ще им помагат да усвояват ценни умения. Заедно с тях едни от най-престижните млади учители по природни науки ще адаптират програмата STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary. Това са астрофизикът Никола Каравасилев, химикът Наско Стаменов, географът Димитър Желев и микробиологът Явор Денчев. Директор на училището ще е Станислав Богданов. Училището е в процес на регистрация към МОН и акредитация от Cambridge International.

Разбира се, успоредно с науката децата ще развиват уменията си в областта на изкуството и спорта. В Izzi Science for Kids ще има лаборатории по физика, биология и химия, и оборудвана зала по география и история. Децата също така ще се учат да свирят на пиано с Елина Дашина и на китара в собствено Рок училище. В библиотеката ще развиват езиковите си умения – както комуникационни, така и писмени. А учебният им ден ще приключва с танци, айкидо или свободни динамични игри в залата за спорт.

Повече информация може да намерите на сайта на училището – http://izzi.academy/

Може да ги последвате във Facebook – https://www.facebook.com/izzi.science

За въпроси и записване може да се свържете директно по мейл с Izzi Science for Kids – [email protected]

 

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!