Технологии

Четири робота на Boston Dynamics танцуват в новогодишното поздравление на компанията (видео)

Четири робота на Boston Dynamics танцуват в новогодишното поздравление на компанията (видео)

Boston Dynamics поздравиха феновете си за Нова година със страхотно видео с четири танцуващи робота. Трите модела на компанията – Atlas, Spot и Handle показват завидни танцувални умения, координация, ловкост, равновесие на един крак, подскоци и синхрон в клипа качен в YouTube и събрал над 22 млн. гледания за няколко дни.

От технологичния гигант, който прави революция в роботостроенето, написаха под видеото своите пожелания: „Целият ни екип сподели желанието си да отпразнуваме началото на една по-щастлива година“. А роботите танцуват под звуците на хита от 1962 г. „Do You Love Me?“

Най-известният модел на Boston Dynamics е Spot. Роботът дори може да се закупи свободно на цена започваща от 75 000 долара. Моделът се движи на четири крака и все повече набира популярност сред бизнеса. Той се управлява дистанционно и отделно може да върши много от задачите напълно самостоятелно. Идеален е за места, където хората не могат да достигнат или е рисковано да присъстват. За последните няколко години Spot успя да се развие достатъчно, че да стане добър помощник при спасителни операции, строителство и много други дейности. Дори се очаква, че наследник на Spot може да отиде до Марс след няколко години.

Във видеото участват два робота от модела Atlas. Хуманоидните машини са истинско произведение на науката и съвременните технологии. Те се развиват със страхотно темпо през последното десетилетие и както може да видите в клипа – показват завидни възможности. Освен, че танцуват в ритъм и синхрон, правят подскоци и запазват баланс дори и на един крак.

Третият модел в празничното поздравление е колесният робот Handle. Той е предназначен за работа в складови помещения.

 

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!