Наука Образование

Фондация Карол Знание с анкета за млади учени преди обучението Предприемачи в науката

Фондация Карол Знание с анкета за млади учени преди обучението Предприемачи в науката

Докато тече кандидатстването за второто издание на програмата Предприемачи в науката и конкурса „Предприемач в науката“ с награда 30 000 лв., фондация Карол Знание прави анкета „Накъде след научната титла“. Тя е насочена към докторанти и млади български учени, които работят в областта на инженерните науки, автоматизацията, изкуствения интелект или разработват нови технологии. Резултатите от нея ще бъдат използвани за подготовка на обучението Предприемачи в науката, което стартира тази есен.

Анкетата може да попълните ТУК, като отнема максимум 10 минути.

Основните етапи на програмата са в две направления: Обучение Предприемачи в науката и Конкурс за годишна стипендия Предприемач в науката с награда 30 000 лв. Част от новите лектори през есента са Светлин Наков, Станимир Андонов, Евгения Сарафова, Димитър Димов и Радостин Стефанов.

Ето ги новите лектори, които се включват в програмата Предприемачи в науката на фондация Карол Знание

В първото издание на конкурса голямата награда спечели проектът за електронно хапче EnhanCAP на д-р Иван Лютаков. Той получи финансиране за проекта си „Механично електронно контролирано хапче“ в размер на 30 000 лв.

Фондация Карол Знание прави второ издание на програмата Предприемачи в науката с награда от 30 000 лева

Основната цел на Предприемачи в науката е изграждане на предприемаческо мислене и умения, които ще позволят на учените да търсят най-адекватното продължение на своята научна работа към индустрията, създаване на партньорства, осигуряване на финансиране, стартиращ бизнес, патент или друг вид реализация.

Курсът включва теми с практическа насоченост и лектори от бизнеса, които ще представят своя личен опит, истории и добри практики за стартиране на технологичен бизнес, спин-оф компании, комуникиране на научната дейност, представяне на научни идеи пред бизнеса.

Носителят на годишната награда, в размер на 30 000 лв., се избира от жури в конкурс, проведен след края на обучението. Наградата ще бъде получена през 2020 г. В конкурса кандидатстват само участници, завършили пълния курс на обучението Предприемачи в науката.

Кандидатстването в програмата Предприемачи в науката е отворено до 31 август 2019 г. Трябва да се попълни формуляр и да се изпрати на адрес [email protected]Повече информация ТУК.