Технологии

Фенове на Илън Мъск събраха над 7000 долара, за да му купят удобен диван

Фенове на Илън Мъск събраха над 7000 долара, за да му купят удобен диван

Може да звучи невероятно, но над 550 човека събраха пари за да купят нов диван на милиардера Илън Мъск. Начинанието бе провокирано след интервю на изобретателя в CBS This Morning. Там феновете на един от най-известните хора на планетата забелязаха, че той спи на доста неудобен диван.

Самият Мъск признава в интервюто, че му се налага да спи в конферентната зала на завода на Tesla, за да решава належащите проблеми. Оказа се, че високата автономност на производството изпитва проблеми и липсата на човешка ръка е един от тях, а това води до забавяне на Tesla Model 3.

Диванът обаче се оказа доста неудобен и Илън Мъск обяви, че понякога той предпочита да спи на земята пред него. Това предизвика светкавична реакция от неговите почитатели.

Бет Сулин пусна кампания по набиране на средства за нов диван в gofundme.com. Той отбелязва, че набраните средства ще бъдат използвани за закупуване на нов диван след консултация със самия Мъск.

Първоначалната идея на Сулин е била да се събарят около 1000 долара. Но явно е подценил феновете на Илън Мъск. Към днешна дата парите са над 7000 долара. За това организаторът обяви, че спира кампанията.

Бет Сулин съвсем отговорно написа, че сумата е доста над цената за един читав диван. За това той ще се свърже с Tesla, за да решат какво да правят с парите, и че със сигурност ще бъдат вложени в нещо добро и смислено.

Етикети:
Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!