Образование

Училището по наука Izzi Science for Kids започна приемна кампания с конкурсни дати през ноември

Училището по наука Izzi Science for Kids започва приемна кампания с конкурсни дати през ноември

ЧСУ Izzi Science for Kids – училището, което запознава децата със света на науката още от ранна възраст, стартира кампанията си за прием с конкурсни дати през ноември. Отворени са места за деца в ПУК 1 (5-годишни), както и за ученици от 2. до 6. клас. Всички одобрени кандидати ще имат възможност да се присъединят текущо през тази учебна година.

Програмата, по която екипът на училището работи, е двуезична, като поддържа баланс между българския и английския език. Izzi Science for Kids вече е акредитирано училище от Cambridge International и е с гимназиален лиценз от МОН. Това означава, че децата, които започнат обучението си на 5-годишна възраст могат да получат пълноценно и качество образование до 12 клас.

На сайта на училището вече са обявени първите дати през ноември и декември от конкурса за прием на ученици от 2. до 6. клас. Местата за всяка от тях са ограничени. За кандидатите екипът на училището е подготвил ден, изпълнен с интересни научни преживявания и спортни емоции. Учениците ще имат възможност да покажат своите знания и умения както по БЕЛ, математика и английски език, така и по наука („Човек и природата“), решавайки логически текстове и задачи. За най-добре представилите се има предвидени стипендии (намаление от учебната такса).

Izzi Science for Kids предоставя и специални стипендии за децата на лекари, учители и учени.

По-рано тази година училището получи акредитация по международнопризнатата програма на от Cambridge Assessment International Education, предоставя редица предимства за учениците. Те имат възможност да получат обучение на английски език, което е фокусирано върху развиване на техните индивидуални способности и върху усвояването на широк спектър от разнородни знания и умения в спокойна и стимулираща среда.

Обучението в Izzi Science for Kids залага и на връзките между отделните предмети, за което спомага опитът на учителите и добре разработената програма на Cambridge International. Като част от нея са часовете по математика на английски език и наука.

Часовете по наука се провеждат в оборудваните лаборатории на училището, в които учениците работят с реални уреди като микроскопи, телескопи, гео прозорец. Учат се да бъдат отговорни и внимателни към повереното им оборудване и да спазват стриктни правила, дори и експериментът да изглежда безопасен. Уроците са подкрепени от опити и проекти, чрез които децата от първа ръка се запознават с науката.

В ежедневната програма на децата има много време за спортни и свободни игри, танци, айкидо, музика и изкуство. Тези занимания, освен че развиват у тях различни умения и разширяват познанията им за света, допълнително балансират деня им.

Повече информация за приема на деца в предучилищни групи вижте тук – https://izzi.academy/how-to-apply/

Информация за конкурса за прием на ученици от 2. до 6. клас прочетете тук – https://izzi.academy/bg/admission-2-6-grade/