Наука

Ученици и учители изкарват знанието на показ с фестивала „Наука на сцената“ в Севлиево

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!

В петък започна седмият национален фестивал „Наука на сцената“. Той е подборен етап от постоянно действащата Европейска програма „Наука на сцената“ (Science on stage). Неговата основна цел е да предизвика и повишава интереса на учениците към природните науки, като основна област на човешкото познание и като бъдеща кариера.

Организатори на фестивала са Съюзите на физиците, химиците, биолозите и математиците в България и Министерство на образованието и науката, като за пореден път домакин е град Севлиево в училище „Васил Левски“.

Седмото издание на Националния фестивал „Наука на сцената“ ще бъде последвано от международната изява, която ще се проведе от 31 октомври до 3 ноември 2019 г. в Кашкайш (Cascais), Португалия. Участниците в международния фестивал ще бъдат определени на националните фестивали на страните, които имат състезателен характер.

Фестивалът „Наука на сцената“ 7 обхваща физика и астрономия, химия, биология, математика и информатика, с което се повишава и научната грамотност на цялото общество. Целта, която си поставя Националният фестивал, е подобряване качеството на преподаване на научните дисциплини от учителите. Той дава възможност на учителите да обменят иновативни идеи, образователни методики и опит и ги запознава със съвременните научни постижения.

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!