Образование

Учениците от 5. до 12. клас и студентите остават на онлайн обучение до 31 януари, разрешават някои практически занимания

МОН започва обществено обсъждане на графика и ваканциите за новата учебна година

Учениците от 5. до 12. клас и студентите остават на онлайн поне до 31 януари. На тях се разрешава извършването само на някои практически присъствени дейности, които не могат да се проведат в електронна среда, като за тях ще бъде подготвен ясен списък. Това бе решено на работно съвещание при премиера с участието на министрите на здравеопазването, образованието, младежта и спорта, вътрешните работи и на представители на Националния оперативен и Националния ваксинационен щаб.

Днес министърът на здравеопазването предложи на премиера и членовете на Министерския съвет да се разреши присъственото провеждане на определени практически дейности и изпити за учениците от 5 до 12 клас и студентите във висшите училища, но обучението им в електронна среда да продължи до 31 януари. Ще бъде подготвен списък с точно посочените практически занимания, които по изключение ще се извършват присъствено.

„Относно другите противоепидемични мерки в страната, считаме, че те трябва да продължат да действат до края на януари“, категоричен бе министърът на здравеопазването. Той бе подкрепен от министрите Красимир Вълчев и Красен Кралев.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!