Наука Образование Технологии

Утре в НДК започва RELOGIA – международна конференция, обединяваща наука, изкуство и технологии

RELOGIA | ТРИАЛОЗИ 2019 е крос-дисциплинарно международно събитие, обединяващо Наука+Изкуство+Технология.  По време на конференцията ще бъдат разгледани темите за емоционалната интелигентност, STEAM образование, дизайн на изживяване и пространство за творчество. Сред официалните гости е генералния директор на Европейската организация за ядрени изследвания (CERN/ЦЕРН) д-р Фабиола Джаноти. Част от международните лектори в конференцията, са: Мартине Рейхертс, бивш генерален директор на ЕС по въпросите на образованието и културата; Геерт Аселбергс, координатор на коалицията STEM на ЕС; Беатрис Буутс, директор на Холандската национална STEM платформа; Ричард Рейнолдс, ръководител на магистърска програма „Приложно въображение за креативната индустрия“ в университета „Сентрал Сейнт Мартинс“, Лондон.

RELOGIA | ТРИАЛОЗИ 2019 ще бъде открита от вицепремиера Томислав Дончев, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министъра на културата Амелия Гешева на 21.11.2019 г., от 10:00 часа в зала 3, на НДК.

Форумът се провежда под почетното председателство на Министерство на образованието и науката и е организирано от Фондация за изследвания в областта на науката и изкуството „Re:“ и Национална художествена академия.

Повече за темите можете да научите в програмата тук.

Изложбата на RELOGIA | ТРИАЛОЗИ 2019 е вече отворена. До 24 ноември посетителите ще имат възможността да видят най-новите форми на крос-дисциплинарни изследвания чрез интерактивни артефакти.

Медийни партньори: БНТ, Dnevnik.bg, в. Капитал, OFFNews, сп. Мениджър, Обекти, Kaldata, TechTrends, Computer World,  CIO, Bloomberg TV Bulgaria, MediaBricks.bg

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!