Технологии

ТехРевю: Genesis Krypton 550 – лека бюджетна геймърска мишка… на дупки

©MediaBricks.bg

В края на 2020 година Genesis пуснаха на пазара много приятно предложение за феновете на леките геймърски мишки – Genesis Krypton 550. През последния месец в MediaBricks.bg имахме възможност да тестваме модела, който идва на добра цена с отличителен дизайн и ненатрапчиви подсветки.

ТехРевю: Genesis Krypton 550 - лека бюджетна геймърска мишка… на дупки
©MediaBricks.bg

Разбира се, първото нещо, което ще забележите при Krypton 550, е, че корпусът й е на дупки. Това решение все повече навлиза в геймърските мишки, защото позволява хем да се свали от общото тегло, хем… да изглежда оригинално и различно. Дизайнът, известен като Honeycomb, представлява перфориране на корпуса на мишката на шестостранни дупки, визуално приличащи на медена пита. Това решение реално намалява доста от пластмасата и сваля грамажа на мишката. И вече е предпочитан подход за гейминг мишките, насочени към любителите на FPS игрите, изискващи много резки и бързи движения.

ТехРевю: Genesis Krypton 550 - лека бюджетна геймърска мишка… на дупки
©MediaBricks.bg

Заради перфорирания си корпус Krypton 550 тежи само 70 грама. Буквално това е най-леката мишка, която сме тествали до момента. Единственото, за което трябва да предупредим, е, че заради дупките трябва доста добре да се грижите за модела и да го почиствате редовно. Защото се трупа прахоляк, който с времето става видим и не е приятно. Особено, ако имате космат домашен любимец, който обича да ви „помага“, разхождайки се по клавиатурата и лягайки на мишката.

ТехРевю: Genesis Krypton 550 - лека бюджетна геймърска мишка… на дупки
©MediaBricks.bg

Въпреки, че мишката е супер лека, това не е за сметка на нейния размер. Много сме доволни, че моделът е удобно голям. Дължината не е намалявана, за да е удобна при ползване на малки пространства или да е по-мобилна. Това не е типичната мишка, която ще носите с вашия лаптоп. Мисията й е да се ползва на десктоп машини, с които стабилно ще разцъквате последните гейминг заглавия. Кабелът е достатъчно дълъг – 1,8 метра и е с модерните в момента текстилни оплетки.

Визуално няма как да пропуснем, че Krypton 550 предлага една от най-приятните цветни подсветки, въпреки ниската си цена. Мишката е геймърска и RGB лентата ясно го показва. Тя, разбира се, е напълно програмируема и дори може да свети различно за различните настройки на чувствителността. Това е доста удобно като двама души я ползват. Така само по цветът й ще разбирате, на кои настройки е пусната в момента.

ТехРевю: Genesis Krypton 550 - лека бюджетна геймърска мишка… на дупки
©MediaBricks.bg

Моделът разполага с два странични широки бутони за палеца, които са удобни и лесно се ползват. Към това трябва да отбележим, че освен тях на практика всичките 7 бутона на мишката могат да се програмират чрез софтуера на Genesis. От компанията отбелязват, че суичове са Huano с издръжливост до 20 милиона клика. А сензорът е PixArt PMW 3325 и чувствителността му може да бъде променяна от 200 до 8000 DPI.

В игрова обстановка мишката се представи на страхотно ниво и нямаме никакви забележки – бърза и точна.

Цената във България на Genesis Krypton 550 е около 60 лева, което можем да кажем, че е повече от отлично съотношение спрямо качеството.

 

 

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!