Технологии

ТехРевю: Arctis 7P – безкомпромисни безжични гейминг слушалки с микрофон от SteelSeries

ТехРевю: Arctis 7P - безкомпромисни безжични гейминг слушалки с микрофон от SteelSeries
©MediaBricks.bg

Миналата година на пазара излязоха новите геймърски безжични слушалки с микрофон на SteelSeries. Компанията пусна следващото поколение на модела Arctis 7 в два варианта: 7P и 7X – съответно за новите конзоли на PlayStation и Xbox. В MediaBricks.bg получихме за тест Arctis 7P и днес ще ви разкажем как безкомпромисното качество на геймърските слушалки се справя освен с основната си задача да потопи потребителя в атмосферата на играта, така и в новата действителност на работа и обучение през онлайн срещи и видеоразговори.

Моделът, който имахме за тест, е белият вариант Arctis 7P, който може да се използва с PlayStation 5 и 4, с компютър или лаптоп, със смартфоните под Android и с Nintendo Switch.

ТехРевю: Arctis 7P - безкомпромисни безжични гейминг слушалки с микрофон от SteelSeries
©MediaBricks.bg

Реално моделът се рекламира като едни от най-добрите безжични слушалки в гейминга. И трябва да подчертаем, че още на външен вид, дизайн и изработка от SteelSeries са се постарали. Arctis 7P са направени от висококачествена пластмаса, с доста еластична и здрава стоманена арка над главата, а наушниците са от дунапрен. Важно е да ги похвалим за това решение, защото има и доста скъпи варианти с някакъв тип кожа, която често се напуква и почва да прави боклуци по ушите, което е адски неприятно.

ТехРевю: Arctis 7P - безкомпромисни безжични гейминг слушалки с микрофон от SteelSeries
©MediaBricks.bg

Разбира се, за геймърски слушалки първите часове на ползване бяха отделени за игра. Много игра. Въпреки че моделът е замислен главно за феновете на PlayStation, пристигането му съвпадна с излизането на експанжъна на World of Warcraft – Shadowlands. Това доста наклони избора да ползваме Arctis 7P най-много с геймръски компютър.

ТехРевю: Arctis 7P - безкомпромисни безжични гейминг слушалки с микрофон от SteelSeries
©MediaBricks.bg

Безжичното свързване се осъществя с малък 2.4GHz USB-C wireless донгъл, за който новите PC-та имат свободен слот към дъното си, но и да нямате в комплекта има и кабел USB-C to USB-A. Това на практика означава, че слушалките може да ползвате със всеки компютър или лаптоп, който ви трябва. Тази технология за безжична свързаност позволява ултраниска латентност, което води до прецизност от ранга на геймърски слушалки с кабел.

И моментът на истината – влизането в Shadowlands беше запомнящо се. Arctis 7P със сигурност могат да се наредят там, където се целят – като едни от най-добрите в професионалния геймърски клас за аудио преживяване. Плътното изолиране от обкръжаващата среда и невероятния звук наистина могат да потопят потребителя в играта. Разликата между това, което ще чуете от стандартни компютърни колонки или жични базови слушалки и Arctis 7P е поне едни 80% повече звуци и музика, които не сте подозирали, че съществуват в играта.

ТехРевю: Arctis 7P - безкомпромисни безжични гейминг слушалки с микрофон от SteelSeries
©MediaBricks.bg

Тук има два важни момента, които трябва да отбележим свързани с микрофона. Първо той е адски удобно разположен така че, може да се прибира или изважда според нуждите на потребителя. Освен като супер функционална идея, SteelSeries са го направили и много добре издържано като дизайн. Почти всички решения при другите слушалки с микрофон е  вдигане на микрофона нагоре, но  тук той се прибира лесно и удобно в лявата слушалка.

ТехРевю: Arctis 7P - безкомпромисни безжични гейминг слушалки с микрофон от SteelSeries
©MediaBricks.bg

Второто добро решение е, че микрофонът отговоря за това да чувате околния свят без да местите едната слушалка зад ухото. При Arctis 7P има скрол от дясната страна, който регулира чувствителността на микрофона към звуците от околната среда и ги излъчва вътре в слушалките. Така че, ако котката, кучето, детето или съседа решат, че искат нещо да ви кажат ще може да ги чуете без проблем.

ТехРевю: Arctis 7P - безкомпромисни безжични гейминг слушалки с микрофон от SteelSeries
©MediaBricks.bg

За качествения звук SteelSeries използват същите висококачествени говорители, както в цялата продуктова линия Arctis. Те залагат на доказаната си технология, която подчертавайки ниските звуци, предоставя много добро аудио изживяване за потребителите.

Огромното предимство слушалките да са безжични на разстояние до 12 метра от донгъла води след себе си и основния въпрос: Колко време издържат батериите? По спецификация от компанията са обявили 24 часа непрекъснато използване. Когато това го пренесем в реалния свят означава две неща. Първо, ако се използват само за игра – понe 5-7 дни може да ги ползвате без да се замисляте за зареждане. И второ – ако ги ползвате по време на цял работен ден за онлайн обучение или видеоразговори и онлайн конференции – постигнахме 3 пълни дни, като накрая все още имаше заряд.

ТехРевю: Arctis 7P - безкомпромисни безжични гейминг слушалки с микрофон от SteelSeries
©MediaBricks.bg

Да не забравяме, че може да управлявате всички настройки на слушалките си през общия SteelSeries Enginer 3. Софтуерът е на обичайното си високо ниво и може да променяте всичко свързано със звученето на Arctis 7P през него, както и да следите нивото на батерията.

За финал искаме да ви запознаем и с другото лице на геймърските слушалки – когато се озоват в пандемичната реалност на онлайн обучение, бизнес срещи, конференции и разговори.

Въпреки че звучи малко като овъркил, да се използват висок клас геймърски слушалки за прозаични неща, като среща през Zoom, открихме, че Arctis 7P ярко изпъква пред стандартните базови решения. Ясно е, че ползвайки ги по време на видеоразгорови повишихме много качеството на звука, който чуваме. Но още по-големият герой се оказа микрофонът. Огромна част от нашите събеседници ползват вградени в камерата или лаптопа микрофони, за да провеждат срещите си. Оказва се, че с Arctis 7P нашият глас е в пъти по-качествен и отчетливо по-чист като звук за събеседниците ни. Дори на няколко пъти получихме запитване как толкова добър звук се чува при тях. В този момент се сетихме, че моделът е Discord-сертифициран ClearCast с шумопотискане. Реално, не сме си поставяли за цел да тестваме моделът в работна среда, но след като го имахме за тест се възползвахме максимално. Резултатът е, че е важно освен в играта, да имате добри слушалки с микрофон и в бизнес средата си. Реалността е такава, че онлайн срещите ще продължат още време, а до тогава е хубаво да сме добре екипирани.

Накрая ви представяме чисто техническите характеристики на SteelSeries Arctis 7P:

Compatibility:

 • PlayStation 5 and PlayStation 4
 • PC
 • Nintendo Switch
 • Android
 • Google Stadia Controller

Speaker Drivers

 • Neodymium Drivers – 40 mm
 • Headphone Frequency Response – 20–20000 Hz
 • Headphone Sensitivity – 98 dBSPL
 • Headphone Impedance – 32 Ohm
 • Headphone Total Harmonic Distortion < 3%
 • Headphone Volume Control – On Ear Cup

Microphone

 • Microphone Frequency Response – 100–6500 Hz
 • Microphone Pattern – Bidirectional
 • Microphone Sensitivity -38 dBV/Pa
 • Microphone Impedance 2200 Ohm
 • Microphone Location Retractable

Wireless

 • Range – 40 ft, 12 m
 • Battery life 24 hours

Package Content

 • Product Information Guide
 • Arctis 7P Headset
 • USB-C wireless transmitter
 • Mobile audio cable
 • Charging cable
 • USB-C to USB-A adapter
Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!