Телерик Академия организира отворено събитие за всички желаещи да започнат кариера в ИТ сферата
Образование

Телерик Академия организира отворено събитие за всички желаещи да започнат кариера в ИТ сектора

Телерик Академия обяви днес, че на 1 ноември от 19:00 ч. организира кариерна вечер, на която ще представи възможностите за практическа подготовка и професионално развитие в ИТ сектора. Основен акцент ще бъдат едни от най-популярните технологии за разработка на софтуер в глобален мащаб – .NET и JavaScript.

Събитието ще се проведе в обучителния център на Телерик Академия в София, която е водещата образователна организация подготвяще следващото поколение дигитални лидери. Участието е отворено за всички желаещи да стартират кариера в ИТ сектора. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация ТУК.

В рамките на кариерната вечер участниците ще научат повече за качествата и уменията, които технологичните компании търсят в един кандидат, както и за водещата програма за подготовка на младши софтуерни специалисти – Telerik Academy Alpha. Те ще се запознаят с някои от най-често срещаните митове в областта и ще разберат как могат да стартират успешно кариера в ИТ сектора. Технологичните трейнъри в Телерик Академия ще споделят ценни съвети относно подготовката и кандидатстването в Alpha програмата, а нейни възпитаници ще говорят за възможностите за професионална реализация.

Какво е Telerik Academy Alpha?

Telerik Academy Alpha е 6-месечна професионална програма за подготовка на софтуерни специалисти. В началото на 2019 г. предстои да стартират две нови издания на програмата. Желаещите да усвоят .NET могат да кандидатстват до 23 ноември 2018 г., а за насочилите се към JavaScript крайният срок за кандидатстване е променен на 4 януари 2019 г.

Обучението включва 440 часа практически курсове с фокус върху едни от най-популярните технологии за разработка на софтуер и развитието на личностните и комуникационните умения на участниците. Обученията се провеждат в малки групи с индивидуален подход на преподаване и при постоянна работа по практически задачи и проекти, включително и по задание на бизнеса. Проучване, проследяващо кариерната реализация на възпитаниците на Телерик Академия, показва, че над 70% започват работа до 2 месеца след завършването си, след което и останалите.