TechnoMagicLand Наука

Страхотна научна работилница в TechnoMagicLand: Да видиш невидимото – пътешествие в света на микробите

Научна работилница, посветена на микробите и техния микроскопичен свят, ще зарадва любителите на науката на възраст между 7 и 14 години. “Да видиш невидимото: Пътешествие в света на микробите” е новогодишният подарък от TechnoMagicLand и Domestos за малките любопитковци и ще има 5 издания между 28 декември 2018 г. и 13 януари 2019 г. в Демонстрационната зала на TechnoMagicLand.

В рамките на всяка работилница участниците ще научат какво са микробите, кои от тях са полезни и кои – вредни, по какво се различават бактериите и вирусите, как да се предпазят от опасните бактерии в училище и много други полезни знания за света на микробите. Заниманията включват викторини, рисуване и забавни игри.

Страхотна научна работилница в TechnoMagicLand: Да видиш невидимото - пътешествие в света на микробите

Първото издание на “Да видиш невидимото: Пътешествие в света на микробите” е на 28 декември от 14 ч., а пълният списък с дни и часове на провеждане е следният:

  • 28.12– 14:00 ч.
  • 29.12 – 11:30 ч.
  • 02.01 – 14:00 ч.
  • 12.01 – 14:00 ч.
  • 13.01 – 14:00 ч.

За записвания: https://technomagicland.com/bg/rabotilnica-da-vidish-nevidimoto

Всички пет издания на работилницата ще включват до 16 участници между 7- и 14-годишна възраст, като участието е безплатно след закупуване на билет за достъп до експозицията на TechnoMagicLand. Не се изисква предварителна подготовка от страна на малките учени.

От няколко дни в TechnoMagicLand може да бъде видяна и специална инсталация, посветена на микробите и всичко, което децата трябва да знаят за тях. В инсталацията са включени и най-добрите рисунки от конкурса „Хигиена за отличници“, който се проведе за трета година като част от социалната ангажираност на Domestos в българските училища. Кампанията, носеща същото име – „Хигиена за отличници“, е ориентирана към подобряването на хигиенните и санитарните условия в училищата и изграждането на добри хигиенни навици сред най-малките ученици.