EnteR Технологии

Стартира първата българска специализирана аудио библиотека за деца и ученици – Voicelip

Стартира първата българска специализирана аудио библиотека за деца и ученици - Voicelip

В края на май стартира платформа за аудио книги, насочена изцяло към деца и ученици. Voicelip e първата българска специализирана аудио библиотека и включва задължителната учебна литература, както и голяма част от допълнителната. С безплатното мобилно приложение децата лесно могат да се справят със списъка с книги за лятото.

Създателите на проекта споделят, че вече няколко училища са проявили интерес да предоставят приложението на своите ученици. Екипът на Voicelip включва опитни дизайнери и талантливи актьори.

В момента приложението е достъпно единствено за Android, но се разработва и версия за iOS. Заглавията в него са много, но все още има доста, от които са качени само отделни глави от книгите. В близко бъдеще предстои и адаптирането му за нуждите на хората със зрителни проблеми, които нямат възможност да четат. Те също ще могат да го достъпват напълно безплатно.

„Voicelip e първата специализирана аудио библиотека за деца и ученици. Инсталирането й отнема няколко клика, а използването й след това е лесно и интуитивно. За удобството на потребителите съдържанието е разделено на няколко категории – от златните приказки до учебните произведения – така че всичко се случва само с няколко клика и без да се губи ценно време. Нашата цел е да направим слушането на детска и учебна литература не само полезно, а и забавно занимание“ – споделя Красимир Райков, съосновател на Voicelip.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!