Станете част от Европейска нощ на учените с 4 конкурса за ученици
Наука

Станете част от Европейска нощ на учените с 4 конкурса за ученици

До всички, които обичат науката MediaBricks.bg ви кани да участвате или да представите пред своите ученици/курсисти/посетители няколко страхотни конкурса, с които започва проект REFRESH. MediaBricks.bg е медиен партньор на проекта и през 2018 и 2019 г. ще отбележим Европейска нощ на учените из цяла България.

Повече за REFRESH (Relate, Experience, Find Research Everywhere and SHare) може да научите в сайта на British Council или сайта на Българска Наука – nauka.bg

Започваме с 4 конкурса за деца, ученици и младежи в различни категории. Крайният срок за всички е 20 септември, но за повечето участници именно лятната ваканция е нужна, за да изготвят своите предложения. Ето защо ви молим да ги разпространите в училищата си още сега – като постнете съобщението в интернет страниците и Facebook страниците на училището си, обявите го на информационните си табла, препратите до учители и ученици, споделите в часовете. Вие най-добре ще знаете кои са работещите канали за достигане до вашите ученици, дори когато са вече във ваканция.

А наесен ще се свържем с вас и за още възможности за вашите ученици и учители! В това число и за вълнуващи срещи с учени, както и така наречената „гражданска наука“ (citizen science).

REFRESH е иновативен проект за Европейска нощ на учените 2018-19 с ръководител Центъра за изследвания и анализи. В проекта участват 21 основни и 27 асоциирани партньори от цялата страна, с мащабна програма в 14 селища. Програмата обхваща вълнуващи дейности в училища, конкурси, срещи с учени в изследователски институти и университети, на влак, в планината и на кораб, и събития на публични градски локации. Към събитията в България се присъединяват и множество международни партньори, с които ще осъществяваме видео връзки и кампании за популяризиране на науката в социалните медии. Ще отбележим заедно Европейска нощ на учените на 28 септември 2018 и 27 септември 2019 г. През 2018г. централен фокус ще бъдат Европейската годината на наследството и Европейска столица на спорта, а през 2019г. ще направим връзка с Европейска столица на културата и 100-годишнината от основаването на Международния астрономически съюз.