Олимпийци

Сребърни медали за българския отбор на Международния турнир на младите естествоизпитатели

Сребърни медали за българския отбор на Международния турнир на младите естествоизпитатели

Отлично представяне и сребърни медали за българските ученици на Международния турнир на младите естествоизпитатели. В днешния финал българският отбор успя да победи домакините от Грузия, но няколко не добре аргументирани съдийски решения дадоха превес на Швейцария. Преди това българските участници преминаха 5 кръга от състезания и категорично спечелиха на полуфинала. Сребърните медалисти са Тодор Кюркчиев, Васил Николов, Виктор Гилин, Красимир Масларов, Георги Иванов и Иван Коюв. Техните ръководители са Никола Каравасилев и Мария Явахчова.

Шестата поред надпревара International Young Naturalists Tournament (IYNT) тази година се проведе в Тбилиси.

Сребърни медали за българския отбор на Международния турнир на младите естествоизпитателиЗа да заслужат сребърните си медали на Международния турнир на младите естествоизпитатели, българските участници правиха истински научни разработки и защититаваха своите резултати. Идеята на надпреварата е не да се решават задачи, а да се търсят решения на определени научни проблеми. Има дискусии с ученици от целия свят. Състезанието е много различно от научните олимпиади.

Международният турнир на младите естествоизпитатели е огромен шанс за тях да се докажат и развиват в света на науката, като някой ден могат да станат едни от най-успешните учени в своята област. Така за 6 издания на турнира българският отбор е завоювал един златен, един сребърен и два бронзови медала.