Сребърни медали за българския отбор на Международния турнир на младите естествоизпитатели
Олимпийци

Сребърни медали за българския отбор на Международния турнир на младите естествоизпитатели

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!

Отлично представяне и сребърни медали за българските ученици на Международния турнир на младите естествоизпитатели. В днешния финал българският отбор успя да победи домакините от Грузия, но няколко не добре аргументирани съдийски решения дадоха превес на Швейцария. Преди това българските участници преминаха 5 кръга от състезания и категорично спечелиха на полуфинала. Сребърните медалисти са Тодор Кюркчиев, Васил Николов, Виктор Гилин, Красимир Масларов, Георги Иванов и Иван Коюв. Техните ръководители са Никола Каравасилев и Мария Явахчова.

Шестата поред надпревара International Young Naturalists Tournament (IYNT) тази година се проведе в Тбилиси.

Сребърни медали за българския отбор на Международния турнир на младите естествоизпитателиЗа да заслужат сребърните си медали на Международния турнир на младите естествоизпитатели, българските участници правиха истински научни разработки и защититаваха своите резултати. Идеята на надпреварата е не да се решават задачи, а да се търсят решения на определени научни проблеми. Има дискусии с ученици от целия свят. Състезанието е много различно от научните олимпиади.

Международният турнир на младите естествоизпитатели е огромен шанс за тях да се докажат и развиват в света на науката, като някой ден могат да станат едни от най-успешните учени в своята област. Така за 6 издания на турнира българският отбор е завоювал един златен, един сребърен и два бронзови медала.

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!