Образование

СофтУни отново прави безплатно софтуерно обучение Programming Basics в 36 града

СофтУни отново прави безплатно софтуерно обучение Programming Basics в 36 града

СофтУни отново стартира един от най-мащабните проекти в България. През октомври в 36 града в страната ще се проведе безплатното обучение Programming Basics. Курсът е подходящ за напълно начинаещи и неговата цел е да запознае възможно най-много желаещи с всички възможности, които светът на технологиите им предоставя.

Градовете, в които ще се проведе обучението са:

София, Асеновград,  Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Димитровград, Добрич, Дупница, Казанлък, Карлово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Самоков, Сандански, Свищов, Силистра, Смолян, Сопот, Стара Загора, Троян, Хасково и Шумен.

Основателят на СофтУни Светлин Наков сподели във Facebook: „Приятели, споделяйте! Горд съм, че за поредна година организираме тази мащабна безплатна инициатива, че даваме първите стъпки към най-търсените дигитални професии на бъдещето и допринасяме за голямата цел: България – силициева долина на Европа!“

Чрез обучението Programming Basics всеки курсист ще може сам да се докосне до професията на Софтуерния инженер. Обученията ще стартират на 6-ти октомври и ще продължат 2 месеца.

Лекциите ще се провеждат всеки уикенд. Занятията от безплатния курс Programming Basics ще ви запознаят с основните термини, които са ви необходими, за да продължите в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет: променливи, типове данни, условни конструкции (if-else, switch-case и други), цикли (for-цикъл, while-цикъл, вложени цикли) и още много други. В края на курса ви очаква онлайн изпит, който е платен, но не е задължителен. Той е входящ за програмата по Софтуерно инженерство на Софтуерния университет.

Технологията, която участниците в страната ще имат възможност да изучават е C#, а курсистите, които са от София, ще могат да избират между три технологии – C#, Java и Python.

Кандидатстването за обучението е вече отворено ТУК!