EnteR Наука

Софийски фестивал на науката: Никола Каравасилев ще ни разкаже за „Големите катаклизми в Космоса“

Софийски фестивал на науката: Никола Каравасилев ще ни разкаже за „Големите катаклизми в Космоса“
©MediaBricks.bg

На 26 септември ще научите повече за бурните процеси в Космоса, най-интересните катаклизми и влиянието им върху живота ни. Пътеводител в света на „Големите катаклизми в Космоса“ е астрофизикът Никола Каравасилев. Той ще ни разкаже за сблъсъци на астероиди, сливания на неутронни звезди и черни дупки. За това не пропускайте да посетите Софийския фестивал на науката, организиран от Британски съвет в София Тех Парк този уикенд.

Никола Каравасилев е един от най-успешните млади учители по физика и астрономия в България днес. Той e ръководител на Олимпийските отбори по астрофизика, физика и астрономия и негови ученици са донесли повече от 40 медала на международно ниво. Преподава в Izzi Science for Kids, Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ и Първа частна математическа гимназия. Освен като преподавател Никола се изявява и като научен комуникатор – той е призьор в конкурса за комуникация на науката Fame Lab.

Поглеждайки към нощното небе, виждаме онези хиляди светещи точици, всяка от които е звезда в Млечния път. Те образуват съзвездия, които сякаш векове наред остават непроменени. За нас, земните наблюдатели, Вселената изглежда тихо и спокойно място. Но дали наистина е така?

26 септември 2020, събота  19:30 до 20:30

зала Лаборатория в партньорство с Aurubis | за обща публика | вход с билети

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!