EnteR Наука

Софийски фестивал на науката: Научна Stand Up комедия с Борис Яначков, Невена Христозова и Наско Стаменов

Софийски фестивал на науката: Научна Stand Up комедия с Борис Яначков, Невена Христозова и Наско Стаменов
©MediaBricks.bg

Един експеримент, трима учени, огромно количество смях. Това ни очаква на Софийски фестивал на науката на 9 май от 19 часа. Тогава на сцената ще излязат Борис Яначков, Невена Христозова и Наско Стаменов, които ще докажат, че научната Stand Up комедия е реалност, защото науката освен интересна, може да бъде изненадващо забавна.

Невена Христозова е създател на научно-комуникационния проект Scircle, Наско Стаменов и Борис Яначков са химици и финалисти в конкурса за комуникация на науката FameLab. Наско е и част от „Корпус за Бързо Гърмене“, който също ще има зрелищни демонстрации по време на четирите дни на фестивала.

От 9 до 13 май в София Тех Парк ще има празник на знанието. Деветият Софийски фестивал на науката, организиран от Британски съвет, ще събере много български учени, както и световни имена, които популяризират науката по неповторим начин.

Гарантираните резултати от смешния експеримент на 9 май са болки в стомаха и лицевите мускули. Дълготрайният страничен ефект – завишен интерес към общуването с учени и свеждане до минимум на нивата на дискомфорт около хора на науката, а в нередки случаи и повишени нива на научно любопитство. Научната Stand Up комедия е на 9 май от 19 часа в зала Нетера Космос, като входът е с билети, които може да вземете от тук.

Ако още не сте сигурни дали да се впуснете смело в смешното приключение ето как премина първият експеримент на Борис, Невена и Наско за провеждане на научна Stand Up комедия на борда на бар „Абордаж“ миналата есен.