Технологии

След 154 запитвания българин получи отговор от Илън Мъск за ползване на логото на SpaceX в компютърна игра (видео)

След 154 запитвания българин получи отговор от Илън Мъск за ползване на логото на SpaceX в компютърна игра

След 154 запитвания към Илън Мъск в twitter български разработчик на игри получи отговор от един от най-богатите хора в света. На 11 май 2020 година Любомир Владимиров започна публично да иска разрешение от основателя на SpaceX, дали може да използва името и логото на компанията и на самия Мъск в нова компютърна игра посветена на колонизирането на Марс. На 13 януари 2021 г. Илън му отговори с думите „Можете да откраднете нашето име/лого и вероятно няма да ви съдим ( You can steal our name/logos & we probably won’t sue you)“.

Това развитие на нещата може би ще е в основата на компютърна игра за SpaceX на име „Mars Is Flat“. До тук независимият разработчик Любомир Владимиров показва напредъка на своята работа по играта в сайта https://marsisflat.space/

В този високотехнологичен симулатор на Марс ще видим освен ракетите и костюмите на SpaceX, така също и някои от превозните средства на другата успешна компания на Мъск – Tesla.

Самият Любомир Владимиров е подчертал, че играта ще е достъпна с месечни плащания, но 80% от печалбата ще я дари на SpaceX. Той споделя, че играта освен да развлича хората докато я играят ще подпомогне усилията на Мъск да достигне до Марс.

Ето няколко рендерирани видеа за това как ще изглежда играта: