Смартфони

Синемаграфия – изкуство на върха на пръстите ви със смартфоните на Motorola

Социалните мрежи диктуват актуалните тенденции за представяне на информация, особено рекламна. Най-любопитната в момента, която бързо печели популярност, е синемаграфията. Доскоро тази техника бе достъпна предимно посредством платени приложения, а сега Motorola я предоставя на своите клиенти под формата на фабрично вграден режим на камерата на смартфона. Това им гарантира, че ще могат да изразяват себе си по креативен и атрактивен начин в социалните медии.

Синемаграфия - изкуство на върха на пръстите ви в смартфоните на Motorola

Синемаграфиите представляват статични кадри, в които има леко, повтарящо се движение – развяваща се на вятъра коса, отразяващо се във витрина преминаващо такси, капка вода, която се плъзга по току-що измит плод … Анимацията е деликатна, едва забележима, а останалите обекти остават замръзнали. Контрастът между статика и движение обаче е ясно изразен и създава визуална илюзия за жива картина или че снимката е част от видеоклип.

Пресечна точка между фотография, изкуство и кино, синемаграфиите се появяват за първи път през 2011 г. благодарение на американските фотографи Джейми Бек и Кевин Бърг, които създават техниката, за да придадат елемент на различност на модните си снимки.

Motorola е първият бранд, който ги използва в маркетингова кампания – за индийския пазар. През 2015 г. смарт часовникът Moto 360 2nd generation е представен с впечатляваща серия от синемаграфии, които въплъщават основните предимства на продукта – да показва на потребителите най-важните новости, без да им се налага да държат телефона си в ръка непрекъснато, и, разбира се, да отчита времето. Такава е и идеята на синемаграфиите – да уловят и вдъхнат живот само на най-важното в кадъра и да запазят по-незначителното в дадения момент статично.

Сега компанията поставя създаването на синемаграфии на върха на пръстите на своите клиенти с два от смартфоните си, излезли на пазара тази година – moto z3 play и представения само преди дни в България – motorola one.

Снимането на поредица от кадри, специалният софтуер, техниката за обработка… Всичко това остава в миналото. С любимото Motorola устройство синемаграфиите са готови за миг.

Единственото, което трябва да направите, е да изберете специалния режим за синемаграфия на камерата и да натиснете и задържите бутона за снимане. След това камерата сама предлага подходящ елемент от кадъра, който да анимирате. Ако не ви допада, можете да изберете друг. Ще останете доволни от резултата и ще впечатлите последователите си в социалните мрежи.

moto z3 play се предлага с включен в комплекта модул външна батерия power pack moto mod в “Технополис” на цена от 799 лв., както и във “Виваком” на цени от 589,98 лв. в зависимост от абонаментния план.

motorola one се предлага на българския пазар в “Технополис” на цена от 499 лв. и в “Теленор” за 17,99 лв./месец или 339,99 лв. в брой с план Тотал 24,99.