Смартфони Технологии

Сгъваемият Samsung Galaxy Z Flip вече се продава във Vivacom

Samsung представи първия си смартфон със сгъваем стъклен дисплей - Galaxy Z Flip

Най-новият модел на Samsung – сгъваемият смартфон Galaxy Z Flip вече е в продажба в магазините на Vivacom. Това е и първият модел на компанията със съотношение на екрана 21:9. Размерът на дисплея е 6.7 инча Dynamic AMOLED FHD+, а резолюцията 1080 х 2636 пиксела. Цената му с договор  Smart U е 99.98 лв. на месец.

Z Flip е първият смартфон със сгъваем дисплей Инфинити Flex. За гладко и стабилно сгъване и разгъване моделът използва скритата панта (Hideaway Hinge) на Galaxy Z Flip, подкрепена от двоен CAM механизъм, което го прави и по-лек. Освен възможността да стои отворен под различни ъгли, като екран на лаптоп и стабилен при пълно разгъване и сгъване, скритата панта също интегрира новата технология на Samsung против замърсяване, която използва специални найлонови влакна, за да отблъсква замърсявания и прах.

Samsung представи първия си смартфон със сгъваем стъклен дисплей - Galaxy Z Flip

Последното подобрение при камерата е hands-free опцията, която позволява заснемането на селфита и видеоклипове със съотношение 16:9, готови за качване в мрежата. Функцията за заснемане без използване на ръце осигурява изглед на заснетото на горния дисплей и възможност за управление на долния. Моделът е снабден с 10 МР предна камера по Dual pixel технология и двойна основна камера с 12 МР ширикоъгълен и 12 МР ултраширокоъгълен обектив, обхващаш още по-голяма част от зрителното поле – 123 градуса.

Samsung представи първия си смартфон със сгъваем стъклен дисплей - Galaxy Z Flip

Камерата използва и  „Фокус на живо“, за по-голямо изпъкване на основния обект, а също и функцията Super Steady, за видеа без излишно трептене. Устройството може да снима супер забавени кадри с по-добро качество на картината, а също и лесно да превключва между предна и задна камера по време на запис на видео.

Функцията Multi Active Window tray позволява работа в многозадачен режим и управление на различно приложение във всеки от екраните. Samsung Galaxy Z Flip има и външен дисплей, чрез който могат лесно и бързо да се контролират известията, музиката, а също и да се прави селфи.

Производителността на устройството се гарантира от високоскоростния 8-ядрен процесор Snapdragon 855+, в комбинация с 8 GB RAM памет  и 256 GB памет за съхранение на всички важни файлове и моменти. Моделът има издръжлива батерия с капацитет 3300 mAh и поддържа както бързо зареждане, така и безжично.

Смартфонът има страничен сензор за пръстови отпечатъци и поддържа възможността за лицево разпознаване в разгънато състояние. Гърбът на Z Flip е с покритие Gorilla Glass 6 и се предлага в огледален лилав цвят.