Само месец остава до Webit.Festival Europe в София
Технологии

Само месец остава до Webit.Festival Europe в София

Само месец остава до едно от най-големите технологични събития в света. Webit.Festival Europe ще се проведе в София от 25 до 27 юни в зала Арена Армеец. Това е най-мащабният форум за иновации, предприемачество, инвестиции, дигитална икономика и политики в Европа за 2018-а.

Слоганът тази година е re:Inventing Europe’s Future (пре:Откриваме бъдещето на Европа). Десетото издание на Webit ще стане  част от Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите – водещото събитие на българското председателство на Съвета на ЕС по въпросите на цифровите технологии. През седмицата EU Digital and Innovations Week ще посрещне над 7000 участници от над 100 държави, сред които 1500 водещи политици от цяла Европа и отвъд Европа (ръководители на държави, еврокомисари, министри, кметове, евродепутати) и европейски учредители, предприемачи, инвеститори, иноватори, учени и моделиращи дигиталната икономика, както и топ селекция от 200-те най-обещаващи нововъведения в Европа.

Сред вече потвърдените лектори на Webit.Festival Europe са носителката на Нобелова награда за мир Тавакол Карман, Морис Леви – председател и изпълнителен директор на Publicis Groupe, Карлос Моедас – комисар по научните изследвания, науката и иновациите на Европейската комисия, и проф. д-р Удо Хелмбрехт – изпълнителен директор на Агенцията на Европейския съюз за мрежова и информационна сигурност (ENISA). Там ще бъдат и Шарън Бъроу –  генерален секретар на Федерацията на профсъюзите, Мари Кивиниеми – зам. генерален секретар на Организация за икономическо сътрудничество и развитие, Мат Бритин – президент за Европа бизнес операции на Гугъл, Андрю Цао – изпълнителен директор на Silicon Valley Bank, и още много други.

Посетителите ще имат възможност да избират между 10 паралелни, тематични конференции, а темите обхващат здравеопазване, дигитални умения, образование, технологии, роля на жените в бизнеса и политиката, медии през XXI век и инфраструктура.

За повече информация и билети – https://www.webit.bg/2018/tickets.php