©MediaBricks.bg
Технологии

[Ревю] ASUS сбъдва геймърски мечти или как да преоткриете удоволствието от игрите

ASUS предостави за тест на MediaBricks.bg комплект за сбъдване на мечти. Геймърски мечти. Част от екипа спря да отговаря на обаждания целия уикенд, а сънят беше отложен за неопределено време. Имената на виновниците за това са слушалки ASUS ROG Strix Fusion 300, клавиатура ASUS ROG Strix Flare, мишка ASUS ROG Gladius II и подложка ASUS ROG Strix Edge.

©MediaBricks.bg

Още докато пренасяхме четирите елемента решихме, че идеалната игра за тестване на домашните геймърски гости ще е World of Warcraft. Колкото и странно да звучи, тя спечели надпреварата защото я разцъкваме още от 2006-а с най-различни периферии. Така щяхме да хванем точно каква е разликата между нормалните аксесоари за PC и игралните зверове на ASUS. И ние както повечето (не хардкор) фенове на MMORPG-то почти шест месеца не сме си плащали за игрово време. Просто чакаме новия експанжън. След успешната транзакция към WoW разположихме игралните установки и приключението започна.

©MediaBricks.bg

Общото между четирите гейминг елемента освен, че са част от семейство ROG (Republic of Gamers) е, че външният им вид е впечатляващ. Дизайнерите на ASUS са си свършили перфектно работата, за да влезнат под кожата на геймърите с LED подсветките.

Слушалките ASUS ROG Strix Fusion 300

©MediaBricks.bg

Те са нещо средно между изолатор от обкръжаващата среда и телепорт към играта. Единственото нещо, което може по-добре да ви потопи в една игра са очила за виртуална реалност (или костюмът от филма Ready Player One). Те разполагат и с микрофон, който се изключва автоматично, като е в прибрано положение. Разбира се, може да проверите всичките технически характеристики и да останете впечатлени, но истината е проста – слушалките директно ви вкарват в атмосферата на играта.

©MediaBricks.bg

Те идват и с втори чифт наушници, което е удобно. Едните са кожени другите са текстилни. Също така имат два входа и съответно два кабела. Един USB и втори – 3,5 стандартен. За още по-мощно усещане хората от ASUS са оставили и бутон с който да включвате виртуално преработване на звука във вариант 7.1.

Клавиатурата ASUS ROG Strix Flare

©MediaBricks.bg

С нея трудно може да изгубите Ctrl над игрите. Е, ако не се справяте с някой от босовете, вината няма да е на тази клавиатура. Защото тя разполага с доста благинки, за да превърне натискането на клавишите в удоволствие, допълващо гейминг изживяването.

©MediaBricks.bg

Освен, че е механична и има вградена памет за макро запис в реално време, тя е 100% anti-ghosting и full key rollover. Но основното е, че има разлика със стандартна клавиатура и като усещане при ползване и при реакцията на героя ви в играта.

©MediaBricks.bg

И разбира се, клавиатурата свети… при това може да си я програмирате как точно да го прави и в какъв RGB цвят.

©MediaBricks.bg

Позволява програмиране на клавиши и има доста правилно разположен бутон за изключване на windows клавиша (всеки е умирал поне по един път в игра заради този клавиш). Също така скролът за контрол на звука е забележително удобен.

Мишката ASUS ROG Gladius II

©MediaBricks.bg

Тя се оказа изненадващо… различна. Няма много общо с нормална компютърна мишка. Тежестта й е перфектна, плъзга се безупречно, а размерът и захватът са удобни. Оптичният й сензор е Pixart PMW 3360. С максимална стойност на работа от 12000 DPI ви позволява да преминете цялата дължина на 4K UHD дисплей с минимално движение.

©MediaBricks.bg

Като всяка уважаваща себе си мишка за добри играчи разполага с програмируеми бутони.

©MediaBricks.bg

В допълнение за постигане на пълна геймърска нирвана може да синхронизирате осветяването на мишката и клавиатурата, така че да светят в еднакъв цвят и пулсация.

Подложката ASUS ROG Strix Edge

©MediaBricks.bg

Честно, не вярвахме че има какво да се каже за една подложка за мишка. Но ето, че се намери – по размера ще я познаете. Сериозно, помисляли ли сте си, че може да има mouse pad с големина от 40 на 45 сантиметра. Ами, хората от ASUS очевидно са решили, че това е най-подходящият размер за всеки истински геймър. И май са познали. Като оставим първоначалния шок от размера й се оказа доста удобна – просто никога не ви свършва мястото за мишката по време на игра. Това може да ви спаси в доста напрегнати ситуации, когато още 24 човека разчитат на вас да танквате боса.

©MediaBricks.bg

В крайна сметка за 48 часа прекарани със зверовете на ASUS може да кажем, че преоткрихме WoW. Въпреки преклонната си възраст (съществува от 2004-а), с правилната геймърска екипировка, играта си я бива и удоволствието от нея отново изпълни вените ни. Това важи за огромна част от класическите игри, които си заслужава да повторите с това оборудване. Мечтите на много играчи могат да бъдат открити като реалност именно в серията ROG на ASUS.

ASUS ROG Strix Flare (тук), ASUS ROG Strix Fusion 300 (тук), ASUS ROG Gladius II (тук) и ASUS ROG Strix Edge (тук).