Наука Олимпийци

Първото научно-популярно събитие на MediaBricks.bg е в подкрепа на олимпийците ни по природни науки

Дали Вселената е толкова „спокойна“, колкото изглежда? Какви материали ни трябват, за да покоряваме Космоса? Защо са важни изследванията на Антарктида? Кога се е появила първа биологична клетка LUCA? Какво е да си олимпиец по природни науки? Отговорите на тези въпроси ще научите на първото научно-популярно събитие, което MediaBricks.bg организира. Science Bricks: Наука с кауза ще се проведе на 19 октомври и кани всички фенове на науката в София Тех Парк. На една сцена ще излязат водещи учени, впечатляващи комуникатори на науката и вдъхновяващи учители, за да подкрепим заедно умните деца на България по пътя им към нови успехи. Никола Каравасилев, Наско Стаменов, доц. Аспарух Камбуров и проф. Николай Денков, заедно с част от българските олимпийци по природни науки и водещите Златина Димитрова и д-р Владимир Божилов ще превърнат Science Bricks в празник на знанието.

Входът на събитието е с билети, като всички приходи от продажбата им отиват директно в дарителската сметка на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки в подкрепа на състезателите и ръководителите на отборите по математика, физика, химия, астрономия, лингвистика, астрономия и астрофизика, биология и информатика. Стандартният дарителски билет е на цена от 15 лв. (10 лв. за студенти и ученици), като има супер дарителски билети за 30 и 50 лв.

Билети се продават онлайн в epayGO ТУК.

Организирането на Science Bricks е възможно благодарение на генералния партньор Частно начално училище Izzi Science for Kids, което е първото начално училище с фокус върху природните науки.

Астрофизикът Никола Каравасилев, който е дългогодишен ръководител на националните ни отбори по астрономия и астрофизика, ще ни разкаже повече за „(Не)спокойната Вселена“.

Вторият лектор на събитието – Наско Стаменов, също подготвя гимназисти, но по химия. На Science Bricks той ще представи „Материалите, с които се покорява Космосът“.

Доц. Аспарух Камбуров ще отведе зрителите из дебрите на Антарктика, за да разкаже повече за приключението да се прави наука там.

Впечатляващата научно-популярна лекция на проф. Николай Денков „Животът преди и след Земята“ ще ни запознае с първата биологична клетка, предшественик на всички живи орга-низми на Земята – LUCA.

В последния панел ще имате възможност да чуете историите на български олимпийци по природни науки. Те ще ни разкажат как се коват медалите със знание.

През целия ден ще можете да разгледате и пълните с наука щандове на нашите партньори.

Пълна информация за събитието може да прочетете ТУК.

Събитието се осъществява подкрепата на:

Партньори на събитието са:
Медийни партньори: