Първият в света блокчейн смартфон HTC Exodus 1 може да се поръча с биткойн, етер или лайткойн
Смартфони

Първият в света блокчейн смартфон HTC Exodus 1 може да се поръча с биткойн, етер или лайткойн

HTC обяви, че първият телефон от линията Exodus, вече може да бъде закупен и с криптовалутата лайткойн. Първоначалната версия на HTC Exodus 1 може да се поръча с биткойн, етер или лайткойн от сайта на HTC Exodus. Компанията обяви, че доставките на първата вълна телефони Exodus 1 е започнала на 5 декември, като същевременно представи супер защитения all-in-one блокчейн портфейл Zion.

Основателят на една от най-популярните криптовалути лайткойн Чарли Лий се присъединява към екипа на HTC Exodus като консултант.

„Exodus 1 отбелязва съвсем ново начало за всички нас. Това е Android телефон с вграден хардуерен портфейл. Благодарение на тази уникална комбинация, потребителите освен телефона си притежават и всичките си лични криптоключове,“ обясни Фил Чен, главен криптодиректор в HTC. Според него, единствено когато потребителите имат пълен контрол върху своите ключове, децентрализацията ще може да се осъществи истински. Това е важна първа стъпка към осигуряването на защитата на потребителите. „Това е началото на практиката хората да носят своите дигитални активи и дигитални самоличности в джоба си, така, както носим телефоните си днес,“ обясни Чен.

Съобщението за супер защитения all-in- one портфейл Zion помага на Exodus да спази обещанието си за сигурен, децентрализиран интернет. Портфейлът Zion има множество разнообразни функции като DAPPs, плащане, collectibles, обмяна и достъп до по-големи блокчейн пространства в бъдеще и  работи с технологията Trusted Executive Environments (TEE), осигуряваща най-висока степен на защита.

Заедно със Secure Enclave, който работи независимо от Android OS, портфейлът ще гарантира най-висока степен на сигурност за криптоключовете. Когато прави транзакция, Zion Trusted UI създава сигурна зона, където потребителят е защитен от всякаква възможност за кражба на информация при неизправности в устройството.

Zion all-in-one защитен портфейл

▪              Zion генерира фраза от 12 думи за възстановяване на забравен ключ (seed) чрез Trusted Executive Environments (TEE), които предпазват от вирусни атаки. Zion не запаметява лична информация на потребителите. Всички ключове и пароли се съхраняват в Secure Enclave в устройствата на потребителите на ‘EXODUS 1’.

▪              Zion поддържа биткойн, етериум, лайткойн и планира да добави и други криптовалути както и ERC-20 и ERC-721 токени. Така потребителите ще могат ефективно да управляват своите криптоактиви.

▪              Уникалната по рода си Social Key Recovery функция разделя възстановяващата фраза на 3 до 5 части и позволява на потребителите да изпращат информация до определени приятели и близки при нужда за съхранение или помощ за възстановяване. Вашите доверени контакти вече ще могат да ви помогнат от своите Android и iOS телефони.