Наука

Проф. Минко Балкански бе избран единодушно за “Будител на годината” 2018

Проф. Минко Балкански бе избран единодушно за "Будител на годината" 2018
сн: БНР

Проф. Минко Балкански е „Будител на годината“ 2018 съобщи пред БНТ и БНР проф. Огнян Герджиков: “Журито беше единодушно в избора си“.  Световноизвестният физик, който е на 91 години и е френски гражданин, заяви: “Вълнувам се! За мен признанието е важно. Но по-важно е младите да разберат, че има хора, които мислят за тях и им отварят вратите към света”.

Минко Балкански е основател на „Национален институт за образование“. Фондацията му „Миню Балкански“, която носи името на неговия баща, издирва, подпомага и подготвя талантливи български деца за кандидатстване в престижни международни научни институти.

За отличията „Будител“ тази година се състезаваха 11 проекта на родолюбиви българи, живеещи у нас и в чужбина. Кампанията се проведе за пети пореден път, като програма „Христо Ботев“ на БНР т. г. се включи като инициатор на официалната церемония.

Проф. Минко Балкански бе избран единодушно за "Будител на годината" 2018

Жури в състав д-р Милен Врабевски, проф. Огнян Герджиков, проф. Пламен Павлов, Добрина Чешмеджиева, Снежана Йовева-Димитрова, Елеонора Гаджева, Кирил Калев и Ива Дойчинова гласува и избра фаворитите за 2018 г.

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!