EnteR Наука

„Произход на всичко“ на Дейвид Крисчън е пътешествие през 13,8 милиарда години история на Вселената

„Произход на всичко“ на Дейвид Крисчън е пътешествие през 13,8 милиарда години история на Вселената

Коя е най-величествената история, която можете да си представите? Какво трябва да се направи, за да се изследва цялата история – от Големия взрив до наши дни? Американският историк Дейвид Крисчън се стреми да отговори на тези въпроси, създавайки проекта „Голямата история“. Луксозното издание на „Произход на всичко“ (издателство „Сиела“) е пътешествие през 13,8 милиарда години и ключовите събития в тях – и след тях, от които в крайна сметка произхожда Земята такава, каквато я познаваме.

„Произход на всичко” е съвременен и ненадминат разказ, базиран на изследванията върху глобална общност от повече от седем милиарда души и който  обединява знания от всички краища на света. Това е разказ за произхода на съвременните хора и се основава на обединяващата всички ни съвременна наука.

Дейвид Крисчън проследява хронологично всички „прагове” на развитие на Вселената ни: от Големия взрив и появяването на първите звезди, през образуването на Слънчевата система, появата на първия живот на Земята, развитието на цивилизациите до техния предстоящ крах и изчезването на Вселената.

„Произход на всичко” е история, в която миналото, настоящето и бъдещето образуват хармоничен разказ, в който в крайна сметка виждаме своето отражение – на вид, който може да и да гледа с разбиране назад, и да мечтае за това, което го очаква занапред.

„Произход на всичко“ на Дейвид Крисчън е пътешествие през 13,8 милиарда години история на Вселената

„Написах тази книга с оптимистичното убеждение, че ние, съвременните хора, не сме обречени на хронично състояние на фрагментарност и безсмислие. От творческия ураган на съвремието ни се появява един нов, световен разказ за произхода, изпълнен с толкова смисъл, благоговение и загадки, колкото и всеки един традиционен разказ за произхода, но основаващ се на съвременните научни постижения на редица дисциплини. “
Дейвид Крисчън

„Отдавна се възхищавам на Дейвид Крисчън. В „Произход на всичко“ той елегантно поднася доказателства и прозрения от различни области на науката в един достъпен исторически разказ.“
Бил Гейтс

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!