При голям интерес ЧНУ Izzi Science for Kids обяви нова дата за прием за следващата учебна година
Образование

При голям интерес ЧНУ Izzi Science for Kids обяви нова дата за прием за следващата учебна година

Новото частно начално училище в София Izzi Science for Kids обяви следващите дати за отворени врати и прием. Интересът към училището е голям и ръководството съобщава, че са останали по няколко свободни места в паралелките от предучилищна възраст, 1., 2., 3. и 4. клас за учебната 2019/2020 година. Поради предстоящите празници училището ще отвари врати за родители на 18 април (четвъртък) в 18.30 ч и ще възобнови срещите след празниците. Изисква се регистрация на мейл – info@izzi.academy.

След празничните седмици, ще има отворени врати отново на 7 май в 18.30 ч., а следващият им приемен ден е на 11 май от 14.00 ч.

Страхотният екип от професионалисти на Izzi Science for Kids включва академичния директор гл. ас. д-р Станислав Богданов, географа Димитър Желев, астрофизика Никола Каравасилев, химика Наско Стаменов, микробиолога Явор Денчев, биолога Таня Димитрова, начален педагог на ПУК – Албена Качамакова, административен директор – Галина Ташкова, танци – Капка Георгиева, музика – Елина Дашина, изкуство – Мария Асса. Те са изготвили 3 лесни и забавни стъпки за прием (може да ги видите ТУК). Като най-важното е, че децата няма да бъдат изпитвани и няма да правят тестове, а ще се търси творческо прилагане на знания и кандидатстването ще се превърне в приятно игрово преживяване за малките ученици.

Академичен директор на училището е гл. ас. д-р Станислав Богданов. Безупречната му визитка включва магистърска програма „Менторство – обучение и подготовка на учители по чужд език“. Докторската степен е интердисциплинарна, в областта на образователните технологии, приложени в чуждоезиковото обучение. От 2015г. е съосновател и управляващ редактор на международно академично списание в областта на хуманитаристиката.

Административен директор е Галина Ташкова, която идва с голям опит в образователната сфера. Като учител на ученици в начална училищна възраст има над 15 години стаж, и над 18 години опит в административното управление на длъжност заместник-директор на средно училище.

Лъчезарната Албена Качамакова е начален педагог на ПУК. Тя има над 10 години опит в работа с деца в начална степен на образование и предучилищна подготовка. Нейна страст е планината и често споделя красотата, която е видяла през обектива на фотоапарата си.

Вече е обявен и втория педагог, който ще работи с децата – Новка Тодорова, която идва от 88-о училище със значителен опит в подготовката на ученици както в начална степен на образование, така и за състезания по математика.

Основните учители по наука в Izzi Science for Kids са:

  • Географът Димитър Желев се занимава с образование и комуникация на науката под различни форми от 2011 година. Димитър е съосновател на Географ БГ.
  • Астрофизикът Никола Каравасилев вече 10 години открива младите таланти на България по физика и астрономия. Той ръководи олимпийските отбори по астрономия и астрофизика, и води много школи по физика.
  • Химикът Наско Стаменов е един от най-успешните комуникатори на наука в България. Освен, че преподава на гимназисти в НПМГ и на студенти в Химическия факултет, той участва в „Корпус за Бързо Гърмене“ (Bomb Squad). Това е най-атрактивният научен екип, който зрелищно рекламира науката химия.
  • Микробиологът Явор Денчев има бакалавърска и магистърска степен по Микробиология от University of Victoria, Canada. Той е с дългогодишен опит в работата с деца в Канада и в България. Неговата цел е да покаже, че науката е достъпна за деца, и не е куп от сухи формули и скучна статистика, но напротив, науката е интересна, вълнуваща и полезна за всяка възраст.
  • Биологът Таня Димитрова ще отговаря за предметите анатомия (светът в нас) и екология (светът около нас). До сега тя е била учител по анатомия, екология и биология в Американско училище, асистент по кардиология в Американската армия, редактор на научни списания и учител по танци. Има магистратура от Университета на Калифорния Бъркли, бакалавър от Лондонския университет и 7 години военна служба. Преди завръщането си в България през 2016, Таня е живяла в 7 държави на 5 континента.

Разбира се, успоредно с науката децата ще развиват уменията си в областта на изкуството и спорта. В Izzi Science for Kids ще има лаборатории по физика, биология и химия, и оборудвана зала по география и история. Децата също така ще се учат да свирят на пиано с Елина Дашина и на китара в собствено Рок училище. В библиотеката ще развиват езиковите си умения – както комуникационни, така и писмени. А учебният им ден ще приключва с танци, айкидо или свободни динамични игри в залата за спорт.

Izzi Science for Kids е в процес на регистрация към МОН и акредитация от Cambridge International. Училището е заложило на висококвалифицирани педагози, които целодневно ще полагат грижи за малките възпитаници и ще им помагат да усвояват ценни умения. Заедно с тях едни от най-престижните млади учители по природни науки ще адаптират програмата STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary.

  • За въпроси и записвания – info@izzi.academy
  • Повече информация може да намерите на сайта на училището – http://izzi.academy/
  • Може да ги последвате във Facebook – https://www.facebook.com/izzi.science