EnteR Образование

През 2023 г. Българският географски фестивал ще се проведе в София

През 2023 г. Българският географски фестивал ще се проведе в София

През следващата година София ще бъде домакин на най-голямото събитие за географското познание и приключенския дух у нас – Българският географски фестивал. Той ще се проведе на 22 и 23 април, като домакин ще бъде Геолого-географският факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Фестивалът се организира Географ БГ и Българското географско дружество.

През 2023 г. Българският географски фестивал ще се проведе в София

Българският географски фестивал е част от официалния празничен календар на Геолого-географският факултет за отбелязване на 60-та годишнина от основаването му. Председател на Организационния комитет е проф. д-р Румен Пенин, преподавател в ГГФ.

В рамките на фестивалната програма очаквайте ученически и студентски състезания, национални конкурси, географски изложби и щандове, технологични демонстрации, научнопопулярни презентации, образователни турове, представяния на книги и др. Фестивалната програма ще се осъществи в сградата на Ректората на СУ “Св. Климент Охридски”.

Очаквайте през януари 2023 г. отворена процедура по регистрация за участие във фестивалната програма. Предстои един истински и дългоочакван празник на географското познание и приключенския дух!

При желание за партньорство в рамките на фестивала може да се свържете с екипа на Географ БГ: [email protected]