Национален училищен фестивал „Намереното поколение“
Наука Образование

През януари ще се проведе първият Национален училищен фестивал „Намереното поколение“

Сдружение „Апетит за образование чрез практика“ посреща 2020г, организирайки следващото си събитие, което събира образованието с практическата наука. На 24, 25 и 26 януари в НДК ще се проведе първият Национален училищен фестивал „Намереното поколение“. Екипът на „Апетит за образование чрез практика“ събира на едно място водещи професионалисти в сферата на образованието, които ще се срещнат с учители и ученици от цялата страна. Фестивалът ще има научно-практическа насоченост с отворени лекции, дискусии, обмен на опит, полезни практики, създаване на нови контакти и много експерименти и демонстрации.

„Намереното поколение“ ще бъде домакин на най-добрите и доказани учители като ръководителите на олимпийските ни отбори по природни науки, успешни предприемачи и учени с принос на световно ниво, които ще споделят своята визия за успех.

Национален училищен фестивал „Намереното поколение“

На фестивала различни образователни институции, частни, общински и държавни училища, педагози, възпитатели, обучители, изследователи, учени и общественици, ще представят своите добри практики, чрез различни видове демонстрации, открити уроци, работилници и експериментални лаборатории.

Програмата за трите дни ще включва официална част за откриване, практически, лекционни и дискусионни модули. Зрителите ще присъстват на всички мероприятия и ще могат да взимат участие в експериментите и презентациите. Малки и големи ще се потопят в света на науката под ръководството на водещи учители в България.

В дискусионния модул главната роля ще бъде за учителите. В лекционната част ще бъдат представени доказани и работещи методи в преподаването, които да повишат уменията и компетенциите на участниците, както и да предразположат създаването на благоприятна учебна среда.

Най-важното е, че организаторите отварят вратите на фестивала за всички училища и търсят любопитните учители и ученици в България. За тази цел Сдружение „Апетит за образование чрез практика“ си партнира с МОН и различни институти на БАН, като обещават да съберат на едно място доказани имена в образованието и бизнеса.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!