Смартфони Технологии

През февруари А1 пуска сгъваемия Motorola razr за предварителна продажба с eSIM (видео)

В средата на февруари A1 пуска за предварителни продажби в България Motorola razr, който носи революцията на сгъваемите екрани и емблематичния дизайн на предшественика си. Смартфонът залага изцяло на новия стандарт за SIM карти – eSIM и не поддържа традиционна SIM карта.

Сгъваемият Flex View дисплей е с размер от 6,2 инча (15,75 см), като има и наличен втори външен Quick View дисплей, който позволява бърз преглед на основните функции, без да се налага отварянето на смартфона.

Устройството е с 16-мегапикселова основна камера и 5-мегапикселова селфи камера. Тук обаче е важно да се направи уговорката, че всеки може лесно да си направи селфи и с основната камера, тъй като при затворен капак изображението се показва на втория дисплей. Устройството има и солидна памет от 128 GB, в комбинация с 6 GB RAM.

Това е първото устройство със сгъваем дисплей в портфолиото на А1. Този тип смартфони набират скорост, като през 2020-a се очакват няколко премиери. Motorola razr обаче се отличава от конкуренцията, заради решението да направи прегъването хоризонтално, а не вертикално на устройството. Резултатът е компактен смартфон, който се събира еднакво лесно в джоб и в чанта. Телекомът предлага на всички, които си го поръчат предварително, специално разработен калъф от естествена кожа.

През февруари А1 пуска сгъваемия Motorola razr за предварителна продажба с eSIM

Посредством външния интерактивен 2,7-инчов Quick View дисплей на razr можете да реагирате по отношение на важна информация, докато сте в движение. Можете да провеждате телефонни обаждания, да отговаряте на съобщения, да правите мобилни плащания само с едно докосване, да избирате музиката си, да снимате зашеметяващи селфита, да ползвате Google Assistant, да променяте определени потребителски настройки като включване и изключване на Bluetooth, wi-fi, мобилен хотспот и т.н. Всичко това е възможно, без да се налага да отваряте телефона.