EnteR Наука Образование

Практическият модул на училищния фестивал „Намереното поколение“ ще е пълен с експерименти и демонстрации!

Практическият модул на училищния фестивал „Намереното поколение“ ще е пълен с експерименти и демонстрации!

Практическият модул на първия Национален училищен фестивал „Намереното поколение“ ще заложи на успешната формула: учене чрез преживяване. Фестивалът се организира от „Апетит за образование чрез практика“ и ще се проведе на 24, 25 и 26 януари 2020 г. в НДК. В него учениците ще видят на живо много научни експерименти и демонстрации, които ще се водят от доказани учители по природни науки.

Училища, учени, институти на БАН, преподаватели и ръководители на олимпийските ни отбори, ще вземат участие в практическия експериментариум по време на събитието. Това предоставя и реална възможност на присъстващите учители и ученици да се учат директно от професионалистите и да обогатят своите познания в определени области.

Организаторите поставят участието на учениците на водещо място по модела на учене чрез преживяване. В този модул от „Апетит за образование чрез практика“ ще покажат най-добрите подходи на преподаване. Училищата и образователните центрове ще разкажат повече за методите си, с които събуждат интереса на младите към природните науки.

За най-изявените ученици ще бъде предоставен платен летен стаж, със съдействието на СТеаm. Така подрастващите ще влязат в реална работна среда и да изградят ключови за тяхното развитие умения, полезни познанства и още по-голям стимул за развитие.

И не на последно място технологични/иновативни компании ще имат възможност да представят своята дейност, за да се види нагледно къде и как любимата ни наука намира своето приложение в бизнеса. Всяка компания, която предлага решение за по-достъпно образование, както и технологии на новото време като роботи, 3D принтери, технологични решения за индустрията, е добре дошла на фестивала.

Практическият модул на училищния фестивал „Намереното поколение“ ще е пълен с експерименти и демонстрации!

От „Апетит за образование чрез практика“ споделиха, че при създаването на предходните събития с тях са се свързали много дейни учители и директори на училища, които с малкото налични средства правят много. С радост, екипът на проекта иска да им предостави поле за изява на Национален училищен фестивал „Намереното поколение“. Организаторите се надяват, че всички създадени познанства ще се запазят във времето, а професионалният обмен ще продължи.

Фестивалът предизвиква не само научно-практическата насоченост на участниците, но и дава възможност за отворени лекции, дискусии, обмен на опит, полезни практики и създаване на нови контакти.

Линк за регистрация на изложители: https://forms.gle/NYXobvrTjqNxZ9pg7

За повече информация и контакти: [email protected]  или www.facebook.com/apebulgaria/

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!