EnteR Наука

„Почти наука“ (епизод 11): Никола Каравасилев бори с наука конспиративните теории за кацането на Луната

„Почти наука“ (епизод 11): Никола Каравасилев бори с наука конспиративните теории за кацането на Луната

Тази седмица в новото издание на научния подкаст „Почти наука“ гостува астрофизикът Никола Каравасилев. Епизод 11 е посветен на 50 години от кацането на Луната. Заедно с водещите д-р Божидар Стефанов и Ирина Карбанова Никола отговаря с научни факти на някои от най-известните и абсурдни конспиративни теории, засягащи мисиите Аполо.

На 19 октомври Никола Каравасилев ще бъде лектор на научно-популярното събитие „Science Bricks: Наука с кауза“, на което всички приходи от билети отиват в подкрепа на българските олимпийци по природни наука.

Ето къде може да чуете „Почти наука“ (епизод 11), който разглежда най-популярните теории на Лунните конспиратори и да ги оборва научно…

https://youtu.be/P5toeUPAnaY (YouTube)

https://spoti.fi/2lBeuLu (Spotify)

https://apple.co/2l4HJ9q (Apple Podcasts)

http://bit.ly/2lpdXwl (Google Podcasts)

Подкастът „Почти наука“ стартира това лято и разказва ежедневни истории, които са удивително научни, като например сладоледа от ракия, енергията от джапанки, оскунксването на бирата, бабите-киборги и още и още…

Нов епизод на „Почти наука“: Какво е глутен и какво пръцкат дрождите?

На всеки епизод зад микрофона застават – д-р Бо, който е известен и като Божидар Стефанов, доктор по химия, който специализира в нанотехнологиите. И Ирина Карбанова, която е бакалавър по философия и магистър по икономика, а в свободното си време продуцира подкасти с продуцентската компания procasters.co. Макар че се забавляват безкрайно, докато правят „Почти наука“ и това си личи, целта им е да популяризират науката и да накарат повече хора да се интересуват от нея и да мислят критично за заобикалящия ни свят.

Повече за тях може да научите тук:

www.facebook.com/PochtiNauka

https://www.instagram.com/pochtinauka/

https://www.procasters.co/

A всички епизоди на подкаста може да намерите тук:

https://spoti.fi/2SfTXbm (Spotify)

https://bit.ly/2lKg2T4 (Google Podcasts)

https://apple.co/2M742WT (Apple Podcasts)