С 5 медала се прибраха българските гимназисти от Европейската олимпиада по физика
©MediaBricks.bg
Олимпийци

Подкрепете българските олимпийски отбори по природни науки в платформата Global Giving

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!

Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) има проект в международната краудфъндинг платформа Global Giving. В него всеки може да подкрепи българските ученици от националните отбори по природни науки за набиране на средства, които са нужни за тяхната подготовка за участие в международни олимпиади и състезания.

Златните астрофизици на България се прибраха с 5 медала от Международната олимпиада
©MediaBricks.bg

Ето част описанието на проекта на СООПН в международната краудфъндинг платформа  Global Giving:

Проектът на СООПН има за цел финансово да обезпечи всички етапи от подготовката на българските отбори по природни науки за международните олимпиади. Организиране и провеждане на подготовка по биология, химия, физика, математика, информатика, математическа лингвистика, астрономия, астрофизика, както и подкрепа на Академията за млади физици, са от решаващо значение за доброто представяне на българските младежи на Олимпийските форуми.

Предизвикателство

Министерството на образованието и науката покрива таксите за участие и пътните разходи свързани с големите Международни олимпиади. То покрива и разходите за конкурсите на общинско и регионално ниво, чиито финалисти формират националния олимпийски отбор във всяка от дисциплините. Подкрепата на министерството обаче не включва един от най-важните аспекти – теоретичната и практическата подготовка на националните отбори.

Решение

Основната мисия на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) е да предостави финансови ресурси, да организира и подкрепя всички дейности, които съпътстват процеса на развитие и обучение на българските олимпийци по природни науки.

Още информация и възможните начини за дарение може да намерите в следните линкове:

Support the Bulgarian Natural Science Teams

Donate Now

 

Тук може да видите всички български медалисти за 2018 година…

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!