Официално Google+ започва да изтрива личните профили на потребителите си от 2 април
Технологии

Официално Google+ започва да изтрива личните профили на потребителите си от 2 април

През октомври от Google обявиха, че ще спрат Google+ за потребители заради пробив сигурността на социалната мрежа. Става дума за информацията на 500 000 потребители, която е била поверителна и заради софтуерен бъг е станала достъпна за външни програми. През последните 24 часа Google+ изпраща писма, че на 2 април ще изтрие личните профили на потребителите си.

Ето какво пишат от Google в съобщението до потребителите :

„На 2 април профилът ви в Google+ и всички създадени от вас страници в Google+ ще бъдат затворени и ще започнем да изтриваме съдържание от потребителските профили в Google+. Снимки и видеоклипове от Google+ в албума ви в албума и страниците ви в Google+ също ще бъдат изтрити. Можете да изтеглите и запазите съдържанието си, просто се уверете, че го правите преди април.

Обърнете внимание, че снимките и видеоклиповете, архивирани в Google Фото, няма да бъдат изтрити.

Още на 4 февруари вече няма да можете да създавате нови потребителски профили, страници, общности или събития в Google+.“

Социалната мрежа на Google видя бял свят на 28 юни 2011 година. Основната й цел беше да влезе в остра битка с набиращата скорост платформа на Марк Зукърбърг – Facebook. Но след първоначалната еуфория, много бързо стана ясно, че опитът е неуспешен. През годините от Google се опитваха да обвържат социалната си мрежа с другите продукти на компанията, но това не повиши популярността й.

Дори стана ясно, че Google+ има изключително ниско ниво на ангажираност от страна на потребителите. Оказва се, че около 90% от сесиите в социалната мрежа не траят повече от 5 секунди.

 

Етикети: