От днес „Абордаж“ се качва на борда на КвАРТал фестивал с много бордови игри и музика
EnteR

От днес „Абордаж“ се качва на борда на КвАРТал фестивал с много бордови игри, история и музика

От 13 до 15 септември „Абордаж“ отново става част от KvARTal Festival 2019: The People. Ще има бордови игри на корем, Листопаден Арт Базар с ръчно изработени бижута, а в събота улица „Веслец“ става пешеходна!

За четвъртото издание на КвАРТал фестивал „Абордаж“ гордо опъва платна и примамва всички гости с една сериозна тридневна програма:

ПЕТЪК – 13

  • 11:00 – 20:00 – Листопаден Арт Базар – Вече традиционният Листопаден Арт Базар Vol 2 гостува в „Абордаж“ с ръчно изработени бижута, декорации и други красоти.
  • 18:00 – Фатална вечер с WOLFED, „Абордаж“ и Club-Mate Bulgaria
  • На символичната дата петък 13 и в колаборация с CLUB MATE откриваме програмата на „Абордаж“ с българската парти игра Wolfed! Чрез играта пресъздаваме малко общество, раздирано от съмнение, което претърпява своя катарзис и стига до истинската същност на всеки от играчите. Звучи ви заплетено? Така е! Перфектна игра за петък вечер, която ще подсилим със специални коктейли с напитките на CLUB MATE.

СЪБОТА

УЛИЦА ВЕСЛЕЦ Е ПЕШЕХОДНА!

  • 10:00 – Отваряме бара! Бордови игри, музика, свежо пиво, Медовина Meadly – Bulgarian Craft Mead и неповторимата атмосфера на „Абордаж“. Насладете им се както в бара, така и пред него! Не пропускайте и тематичните коктейли с CLUB MATE!
  • 11:00 – 20:00 – Листопаден Арт Базар – Продължава и в събота!
  • 12:00 – „Цар на Историята“ – представяне на хитовата образователна настолна игра, която превръща ученето на датите от българската история в забавно преживяване за цялото семейство. А защо не и за целия клас? Играта е разработена от учениците от 19 СОУ „Елин Пелин“. Научете правилата от създателите й!
  • 17:00 – Втори турнир по Lastichè – игра за сръчност и бързина! Ако искате да премерите сили в третата българска игра, която представяме в рамките на квАРТал фестивал 2019, запишете се ДО 16:00ч! Това вече сме го правили и знаем, че ще ви хареса!

НЕДЕЛЯ

10:00 – ВХОД СВОБОДЕН!

  • Да, точно така! По случай празника на квАРТала, всеки може да дойде в „Абордаж“ и да играе настолни игри без да заплаща стандартната ни входна такса. Да не кажете, че пиратите не са щедри!
  • OX:XO – Цял ден поставяме акцент върху предстоящия античен фестивал Античен фестивал „Сердика е моят Рим“. С тази инициатива искаме да покажем, че също както Сердика (Средец, София) продължава да съществува през вековете, така и фестивалът в квАРТал никога не спира. Нашият район е пълен с живот през цялата година. Срещнете се с участниците и си запазете датите 21 и 22 септември, защото тогава квАРТалът ще се превърне в арена на гладиаторски битки, ще марширува тежка римска пехота и варвари ще се опитат да разграбят богатствата на Сердика. Също както е било преди 1500 години!

Още информация тук – https://www.facebook.com/events/522824681855751/