Образование Олимпийци

Олимпийската медалистка по биология Десислава Илиева е с 4 пълни шестици на матурите тази година

Десислава Илиева
©MediaBricks.bg

Олимпийската медалистка Десислава Илиева, която миналата година завоюва сребро на Международната олимпиада по биология, е изкарала четири пълни шестици на матурите. Зрелостничката от Софийската математическа гимназия се е явила на изпитите по български език и литература, математика, биология и химия, съобщиха от МОН, които обявиха обобщените резултати от матурите тази година.

С 4 медала за България се прибраха биолозите ни от Международната олимпиада в Унгария
©MediaBricks.bg

Седем гимназисти са изкарали три пълни шестици, а 73-ма са с по две. С две отлични оценки са издържали матурите си над 4500 младежи в България.

Средният успех на матурата по български език и литература е добър 4,20. А този на матурата по избор – много добър 4,84. Това е малък ръст спрямо оценките от миналата година.

През октомври Десислава Илиева стана част от първото научно-популярно събитие в подкрепа на българските олимпийци по природни науки, организирано от MediaBricks.bg. На „Science Bricks: Наука с кауза“ тя разказа повече за това как се подготвя за олимпиадата по биология, как преминава състезанието и какви задачи се дават.

„Science Bricks: Наука с кауза“